Fudbaleri Dinama (©Reuters)
Fudbaleri Dinama (©Reuters)

Lomovi na Maksimiru! Navijači Dinama traže Jakirovićevu smenu: Slobodno udarite po meni, imam podršku

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.09.24. | 08:07

Trener hrvatskog šampiona nada se da se ekipa neće raspasti posle debakla u LŠ

Lomovi na Maksimiru! Košmarnih nekoliko dana proživljavaju Dinamo i njegovi navijači. Posle bolnog udarca od splitskog Hajduka u prvenstvu, hrvatski šampion pretrpeo je nezapamćenu katastrofu i na otvaranju Lige šampiona doživeo najteži poraz u klupskoj istoriji. Bajern je u Minhenu cepao mreže nemilice i bio spreman da ide na dvocifreni broj golova, na kraju je ipak bilo 9:2.

Jasno je da se nikom u redovima Modrih to nije dopalo, štaviše navijači koji su nasred Alijanc arene na početku meča razvili transparent “Nepoželjan gost“, sada traže smenu trenera Sergeja Jakirovića. On je spremno dočekao te poruke i kaže da ima punu podršku ekipe.

Izabrane vesti

"Izvinjavam se svima kojima Dinamo nešto znači. Teško veče. Okreneš se i već je zicer ili gol, jako nam je bilo teško da pariramo Bajernu, jer su svet za sebe. Pokušali smo, drago mi je zbog reakcije igrača nakon poluvremena, dokazali su u tim minutima da ih možemo ugroziti, a onda smo počeli da jurcamo i trčimo po terenu za njima, kao da smo pomislili da im možemo parirati i da možemo sa njima da se nadigravamo. Ljudi su jednostavno brži, nismo uspeli ništa da odbranimo. Kad bi se i nešto odbranilo, ta lopta bi opet završila kod njih, razigraju, predriblaju, nismo mogli bolje da pariramo. Previsoka visina za nas i dobra lekcija za dati još više i jače. Moramo još mnogo da radimo da bismo napravili iskorak. Ne znam je li to kolika razlika, ali ovo je težak poraz", izjavio je Jakirović, a prenosi Germanijak.

Dinamo je drugo poluvreme otvorio sjajno, stigao do dva brza gola i učinilo se da bi utakmica mogla da se otvori, međutim...

"Rekao sam igračima da treba da pokušamo da pokažemo više hrabrosti. Znali smo da neće biti lako, od početka su krenuli furiozno, a na poluvremenu smo rekli da igramo kao da je 0:0 i da treba da pokušamo da ih brzo uhvatimo na spavanju. No, onda smo krenuli da jurcamo za njima i brzo su nas kaznili. Pričao sam s igračima u svlačionici nakon utakmice, oni se slažu da smo, s obzirom na iskustvo morali bolje".

Uprkos katastrofi, Jakirović oseća podršku igrača.

"Ne sumnjam da imam podršku igrača, sasvim je normalno da idemo dalje. Doživeli smo težak nokaut, nije lako, ali šta nam drugo preostaje. Ova visina ne trpi greške koje smo pravili i zbog toga moramo da izvučemo pouke".

Navijači ipak traže otkaz ili ostavku...

"To nije pitanje za mene. Ja sam stvarno prošao sito i rešeto, svestan sam nekih stvari, neka udare slobodno po meni, ali radim posao najbolje što mogu. Kad vidim da me ekipa ne prati, sam ću to rešiti. Ali takav utisak nemam".

Novinare je zanimalo zašto je Jakirović menjao igrače po bokovima, pa umesto tandema Pjer Gabrijel – Ogivara stavio duo Špikić – Hodža?

"Menjali smo Pjera i Ogivaru zbog problema, žalili su se na povrede. Dobro, mogli smo možda staviti Bernauera. Ali nismo primili gol preko tih situacija niti zbog tih igrača. Igračima je žao, teško im je, kažu da su se vukli po sredini, da je trebalo da budu pametniji".

Posle debakla Stefan Ristovski je zamolio navijače da ostanu uz ekipu.

"Pre svega bih se izvinio svim navijačima Dinama, nadam se da će nam oprostiti i biti uz nas. Nije lako biti ispred novinara i komentarisati nakon ovog poraza. Moramo biti svesni da ne predstavljamo samo Dinamo, nego i hrvatski fudbal. Kao svlačionica moramo se izvući i uveren sam u to. Dinamo je zahtevan klub s velikom istorijom. Sad je najlakše uprti prstom u nekoga i reći da je kriv. Samo se svi skupa možemo izvući iz ove situacije", rekao je Ristovski i dodao:

"Šta god ja sad rekao, previše je i premalo. Kad izgubiš i primiš devet komada... Iskusni smo i dosta dugo igramo zajedno, ovo je neprihvatljivo. Dinamo je godinama gradio imidž i ovo je neprihvatljivo za sve nas. Imam samo jednu molbu, da ostanemo zajedno i samo tako možemo ići napred. Nadam se da ovo neće ostaviti traga u prvenstvu. Psihički faktor je tu, ali svlačionica mora ovo što pre da zaboravi. Ali, teško se zaboravlja. Vreme nam ne da da previše razmišljamo o ovome. Čeka nas prvenstvo u subotu i nadam se da ćemo se pokazati u pravom svetlu".


tagovi

Sergej JakirovićDinamo ZagrebLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara