©Reuters
©Reuters

Katar na korak od odbrane trona, a Akram Afif od krune kralja Azije

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 18:12

Iran poklekao u polufinalu Azijskog kupa pred aktuelnim šampionom (2:3)

Još jedna utakmica deli Katar od ponavljanja uspeha ostvarenog 2019. godine i ostanka na kontinentalnom tronu, a iza domaćina Azijskog kupa ostao je i Iran, šesti precrtani rival (3:2).

Pre više od četiri godine, aktuelni šampion je na krilima Aliomeza Alija, najboljeg strelca u reprezentativnoj istoriji, uspeo da dođe do istorijskog uspeha i najavi period dominacije u Aziji. U u stilu u kojem je prošao kroz prethodnu kontinentalnu smotru Katar je nastavio i na aktuelnoj, ali je glavnu ulogu u reprezentaciji od Alija preuzeo Akram Akif koji je nizu žrtava danas pridodao Iran.

Izabrane vesti

Potpisnik pobeda nad Libanom, Tadžikistanom i Palestinom, imao je važnu ulogu i protiv Kine, a pošto je ostao u senci saigrača protiv Uzbekistana ponovo je preuzeo lidersku palicu. Na gol Sardara Azmuna u četvrtom minutu Akif je odgovorio asistencijom i golom za preokret već u prvom pluvremenu, te je dodatno popravio individualne brojke stigavši do pet golova i tri asistencije na aktuelnom turniru.

Najavio je napadač Al Sada novo slavlje i plasman u finale, međutim Alireza Džakanbakš je iz penala u 51. minutu doneo izjednačenje i očuvao neizvesnost. Ipak, na pitanje putnika na megdan Jordanu u 82. minutu odgovorio je Aliomez Ali golom za 3:2 i pobedu Katara, te će se rivali koji su se susreli u januaru u prijateljskom susretu boriti za tron Azije, u prvom zvaničnom međusobnom duelu posle deset godina.

AZIJSKI KUP - POLUFINALE

Utorak

Jordan - Južna Koreja 2:0 (0:0)

/Al Najmat 53, Tamari 66/

Sreda

Iran - Katar 2:3 (1:2)

/Azmun 4, Džakanbakš 51p - Abdulsalam 17, Afif 43, Aliomez Ali 82/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara