undefined
undefined

Kapiten Sitija pred primamljivom ponudom: Gvardiola želi Fernandinja za asistenta

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.02.21. | 13:40

Pred Brazilcem dilema - trenerski posao ili povratak u domovinu

Mančester Siti mogao bi tokom leta da pojča stručni štb i to angažmanom Fernandinja na novoj poziciji. Brazilski vezni fudbaler sa Građanima ima ugovor do kraja sezone, međutim u klubu bi mogao da ostane i po završetku saradnje, ali kao trener u stručnom štabu Pepa Gvardiole.

Strateg Sitija iskusnom fudbaleru ponudio je ulogu pomoćnika i tako potvrdio da ima ogromno poverenje u Fernandinja, a ova vest stigla je iz Brazila gde se govorilo o potencijalnom dolasku veziste u Atletiko Mineiro, međutim direktor kluba Rodrigo Kaetano otkrio je da fudbalski arhitekta razmišlja o drugim opcijama.

Izabrane vesti

"Mnogo je špekulacija povodom kraja Fernandinjovog ugovora, ali on je usmeren ka Sitiju, ne samo kao igrač već i van terena. Ne znam da li vam je poznato, ali Gvardiola mu je ponudio ulogu asistenta", rekao je Kaetano.

Ovakva odluka stratega Sitija ne predstavlja iznenađenje imajući u vidu da je Fernandinjo kao kapiten i jedan od najiskusnijih igrača u klubu izgradio autoritet kod saigrača i stekao status produžene ruke Gvardiole na terenu.

Prepreka na putu do dogovora mogla bi da bude fudbalerova želja da bude uz porodicu u Brazilu s obzirom na to da svaku pauzu koristi da se vrati u domovinu. Sa druge strane, rad uz jednog od najboljih stratega današnjice predstavljao bi idealan prvi korak u trenerskim vodama.



tagovi

FernandinjoPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara