(©Reuters)
(©Reuters)

Kap koja je prelila čašu: Isko greje klupu i kad fali pola tima

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 12:02

Kreativni vezista je kod Zidana u drugom planu. Ove sezone nijednom nije odigrao ceo meč i razlaz na leto je logičan sled događaja

Prekipelo je Isku, rastanak sa Real Madridom je neizbežan. Kreativni vezista igrao je u sva četiri osvojena finala Lige šampiona, a došao je u situaciju da sedi na klupi čak i kada Zinedin Zidan na raspolaganju ima samo trinaestoricu prvotimaca. Zidan i Isko nikada nisu ni bili na istim talasnim dužinama, a kap koja je prelila čašu moglo bi biti grejanje klupe protiv Hetafea.

Francuski strateg na raspolaganju nije imao devetoricu igrača za sinoćnji duel i morao je da posegne za igračima iz omladinske škole. Ali, Isko ni u skraćenoj rotaciji igrača nije dobio šansu od početka. Zidan se opredelio za 20-godišnjeg Marvina, a nekada bitan šraf šampionskih generacija Blankosa dobio je prostor tek u poslednjih 15-ak minuta kada je meč već bio rešen.

Izabrane vesti

Isko je sve bliži izlaznim vratima Santjago Bernabeuu. Zinedin Zidan odavno je izgubio poverenje u španskog vezistu. Isko je ove sezone bio starter na samo četiri utakmice, a protiv Hetafea nije uspeo da se nađe u statnoj postavi uprkos brojnim izostancima.

Kada u konkurenciji 13 prvotimaca ne nađete mesto u startnih 11, jasan je signal da ste prekobrojni. Istina, vuče Isko povredu leđa zbog koje nije putovao na gostovanje Ueski, ali je očigledno da odavno ne uživa Zidanovo poverenje. Nekoliko prelaznih rokova unazad spekuliše se da bi Isko mogao da promeni sredinu.

Iskov otac i agent saopštili su klubu odluku španskog veziste da na leto želi da napusti Real Madrid, a Zidan je obećao da Isku neće stajati na putu prilikom odabira nove sredine u kojoj bi imao veću minutažu i slobodu u igri. Isko je tokom januara želeo da napusti klub i poput Odegarda i Luke Jovića promeni sredinu. Ali, upravo su mu te pozajmice privremeno zatvorile izlazna vrata i primorale ga da sačeka letnji prelazni rok.

Kreativni vezista ugovorom je vezan za kraljevski klub do 2022. godine, a u januaru se povezivao sa Seviljom koju predvodi Đulen Lopetegi sa kojim je imao uspešnu saradnju. Leto će doneti nove ponude, nema sumnje da će brojni klubovi pokucati na vrata Santjago Bernabeua i pitati za Iskovu cenu. Vezista Madriđana je iako u slabijoj formi i više na klupi nego na terenu još uvek cenjena roba na tržištu, a gotovo izvesno će Sevilja pokušati da privoli momka koji odbrojava dana do odlaska u svoje redove i udahne mu novi fudbalski život.



tagovi

Real MadridIsko Alarkon

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara