KALKULACIJE: Okreni-obrni, sve zavisi od meča sa Crnom Gorom; možemo na EURO za mesec dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 11:39

Ali moramo da dobijemo i Mađare i Crnogorce

Tri utakmice preostale su reprezentaciji Srbije da odigra u kvalifikacionoj Grupi G i, nadamo se, overi plasman na Evropski šampionat u Nemačkoj 2024. - na prvu kontinentalnu fudbalsku smotru u ovom veku.

Kako to obično biva, u finišu se bavimo kalkulacijama. Ovoga puta, na sreću, sve zavisi od nas i ne moramo previše da gledamo u tuđa dvorišta - mada smo se po staroj navici trudili da zakomplikujemo situaciju - ali svakako je red da konstatujemo šta nam je potrebno za čekiranje EURO vize.

Izabrane vesti

Sinoćna pobeda protiv fudbalskih Liliputanaca Litvanaca naoko nije velike, međutim svima je jasno da nam je donela značajno lagodniju situaciju od one u kojoj smo se našli nakon poraza od Mađarske pre nekoliko dana. U prevodu, vratili smo se na plus dva u odnosu na Crnogorcce, drugi smo na tabeli i u Budimpeštu 14. oktobra možemo prilično rasterećeno.

Jer šta god da se na Puškaš areni dogodi - pa čak i da ponovo izgube - Orlovi će zadržati drugu poziciju pred revanš sa Crnom Gorom. I tu dolazimo do celog smisla ovog pisanija. Ključ direktnog plasmana na EURO leži upravo u tom okršaju sa Crnogorcima u Beogradu. U slučaju trijumfa Srbija praktično završava posao, jer će joj potom i bod biti dovoljan u susretu sa Bugarima na stadionu Rajko Mitić.

Sve ovo pod pretpostavkom da se iz Mađarske vratimo praznih šaka...

U slučaju slavlja u Budimpešti i potom protiv Crne Gore, sve je rešeno, poslednje kolo ništa ne odlučuje. Takođe, i bod sa Mađarima, odnosno tri iz meča sa Sokolovima, imaju za epilog gubljenje rezultatskog značaja poslednje utakmice sa Bugarima, jer u tom slučaju imali bismo šest bodova više od Crne Gore i bolji međusobni skor, pa njima ništa ne bi značile ni dve pobede u poslednja dva kola, uz naš eventualni poraz od Bugara.

Okreni-obrni, izvesno je da dosta toga rešava taj okršaj Srbija - Crna Gora na Marakani.

Ono što nikako ne bi valjalo jeste da ne dobijemo Crnogorce, a pride izgubimo od Mađara. U tom slučaju više ne bismo imali sve u svojim rukama i morali bismo da razmišljamo o ostalim rezultatima.

A to, razume se, ne želimo kao opciju...

PREOSTALE UTAKMICE DO KRAJA KVALIFIKACIJA

(14. oktobar)

18.00: Bugarska - Litvanija

20.45: Mađarska - Srbija

(17. oktobar)

20.45: Litvanija - Mađarska

20.45: Srbija - Crna Gora

(16. novembar)

20.45: Bugarska - Mađarska

20.45: Crna Gora - Litvanija

(19. novembar)

15.00: Mađarska - Crna Gora

15.00: Srbija - Bugarska



tagovi

Dragan Stojković PiksiKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara