Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kairo đavolji ring: egipatski crveni protiv sudanskih, Al Ahli počinje odbranu titule

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 14:08

Al Ahli posle trećeg mesta na klupskom mundijalu, želi upečatljiv početak nove sezone u afričkoj ligi šampiona

Al Ahli je poslednjih dana bio u Kataru na svetskom klupskom prvesnstvu. Znajući da mu je rival u polufinalu bio minhenski Bajern, treće mesto na planetarnoj klupskoj smotri bilo je po meri Crvenih đavola. Uživali su u osvajanju trećeg mesta protiv šampiona Južne Amerike Palmeirasa u duelu koji je rešen posle penal serije. Sada sa velikom dozom dobre energije i entuzijazma nastavljaju sa obavezama na svom kontinentu.

Čeka ih duel prvog kola grupne faze afričke lige šampiona, a u prestonicu Egipta dolazi sudanski Al-Mereih. Pamte ovi rivali jedan međusobni dvomeč iz 2002. godine. Tada je ukupnim rezultatom 3:3, zbog gola u gostima velikan sa severa Afrike obezbedio takmičenje u kontinentalnoj eliti.

Izabrane vesti

Okršaj sa sudanskim gigantom neće biti šala - ipak je reč o drugom najtrofejnijem klubu u državi koji je kroz istoriju sakupio 21 trofej namenjen nacionalnom prvaku. Naravno, Al Ahli je najtrofejniji klub planete sa 118 trofeja u klupskoj istoriji. Brani naslov najboljeg u afričkoj Ligi šampiona koju je osvajao devet puta.

Biće Al-Mereih izraziti autsajder, ali će samopouzdanje rasplamsavati stalnim podsećanjem da gledajući samo prvenstvo Sudana nije poražen od februara 2020. godine, odnosno na 23 uzastopne utakmice. Kada je reč o Al Ahliju, poraz od Bajerna bio mu je jedini u prethodne 34 utakmice (25 pobeda i osam remija)! Koliko impresivno mesecima unazad funkcioniše odbrana Crvene trvđave govori i podatak da je sačuvala svoju mrežu na 24 od pomenuta 34 duela.

Za Al-Mereih internacionalni stadion u Kairu biće verovatno jedna od najtežih tvrđava koju je ikada osvajao. Očekuje nas duel u paklu pošto je i jednima i drugima osnovni nadimak Crveni đavoli.

AFRIČKA LIGA ŠAMPIONA, GRUPNA FAZA, 1. KOLO

20.00: (1,20) Al Ahli Kairo (6,00) Al-Mereik (12,0)



tagovi

Afrička Liga šampionaAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara