Komentari na vest

Kada umrem radite šta hoćete: Crna sudbina koja preti svim privatnim klubovima

D

DDF

pre 3 dana

Privatizacija istocno-evropskih klubova uglavnom su povezani sa osobama koji su povezani sa korupcijom i kriminalom svojih drzava,vecina tih klubova imaju rekordne rezultate i titule dok ne izadju u kv.za evropska takmicenja,gde mali broj timova ima zapazene rezultate
S

Steva ns

pre 3 dana

E baš tako ovo bi čekalo naš fudbal ne treba nam bolji primer od obilića na koji god način da su stigli do titule imali su dobar stadion u renoviranju igrali su protiv bajerna imali su milionske igrače i eto više ne postoje jer naslednike klub ne zanima isto bi prošli svi ostali.... a tad nema e državo pomagaj mi imamo navijače nema države tad si ti privatno preduzeće i tu je kraj može da se uradi samo ono iz italije novi klub sa istim imenom kao palermo ili kjevo verona ali to više nije taj klub
H

Hosthoat

pre 3 dana

Meni je fascinantno dje su CZV i Partizan kad su ovi igraci bili na rasprodaju? 5 igraca za milion i 100 hiljada ....
T

Trpke

pre 3 dana

Kakvo opradvanje za nase”bliznace” pod drzavnom sapom
G

Gost22

pre 3 dana

Pa propadaju timovi i u tzv "društvenom" uređenju. Ko nas propali Jagodina i Sartid npr. Aj da kažemo kontra primer gde se jedan čovek pitao (aj da kaežmo privatni klub) propali su Obilić, Hajduk Kula, Zvezdara, Železnik... Ima sigurno model da ne bude privatizacija loša, samo treba da se ispoštuje. Problem kod nas bi bio što bi vlasnik verovatno srušio stadion i napravio zgrade. Sa "velikanima" bi bio problem što dobija "navijače"
A

Aloo

pre 3 dana

Ovo čeka i HKKP kad Ostoja Limar digne sidro.
P

Pjer Karden

pre 3 dana

Fudbal se deli na vreme pre i posle Berluskonija koji je prvi milijarder koji je ušao u fudbal,po meni je mnogo zdravije bilo vreme pre njega,klubovi su se finansirali od prodaje ulaznica,transfera i manjih sponzora,bilo je manje novca,plate igrača su bile normalne,bilo je mnogo više domaćih igrača jer su klubovi morali da zbog ograničenih sredstava stvaraju igrače,nismo imali akumulaciju kapitala u par klubova koji dominiraju decenijama i generalno je priča bila zdravija.Ni trošenje državnih para ni ekscentrični milijarderi nisu rešenje,mislim da je namački model najbliži idealnom
Đ

Đčžćoš

pre 3 dana

Kakav je njemački model ?

Bojan Urosevic

pre 3 dana

Đčžćoš Pa u Nemačkoj u toku jedne sezone smeš da potrošiš 80% zarađenog novca ne smeš da ideš u minus.
r

rajder

pre 3 dana

Ubedljivo najlepši mali stadion u Evropi, Borisov Arena! Nikad neću zaboraviti koliko ste mi dresova poslali od Bojana Dubajića do legendi kluba, hvala vam, momci!
n

nick kerr

pre 3 dana

Већ сам писао али кад се помиње тема, онда да се опет осврнем. У Србији је приватизација вазда тема, и вазда се неко чека. Лош приступ. Нити ћемо лако наћи купца нити знамо да ће бити добар власник. Шта смо добили ако смо клуб дали лошем власнику? Зато сам за немачки модел приватизације који је лакши и бољи: Клубове дати предузећима. Бајерн је у власништву Аудија, Алијанца и Телекома. Волфзбург је Фолксвагена. Државне фирме у нас имају велике расходе и ако би уложили заједно шест милиона по клубу, њима није велика разлика али за клубове је огромна ствар. Исти модел за кошарку. Приватизујте 20 клубова по овом начелу, дајте им 6 милиона буџет и имамо микро НБА. Ово има више пословног смисла, јер би те фирме улагале у спорт да и саме зараде, уместо што држава само сипа по 20 милиона без икаквог система.
П

Паун

pre 3 dana

Да, питање је каква ће судбина бити свих приватизованих клубова након одласка (смрти у овом случају) власника. Али, чисто сумњам да би било који од ових клубова постигао то што јесте да није било новца тих истих власника.
A

Alo alo

pre 3 dana

To čeka i Crvenu zvezdu🤣
O

Ovo je vidjeno

pre 3 dana

Vec u Rusiji sa Andjiem kad je onaj sumanuti gazda dovodio Etoa,Robrta Karlosa itd a trenirali i ziveli u Moskvi a igrali u Mahackali putovali hiljade kilometara da bi igrali u nedodjiji pa opet posle utakmice koju su igrali kao domacini nazad u Moskvu
H

Holse

pre 3 dana

Ima primera gde drugi vlasnik ili naslednik ne ispuni bas očekivanja ali opet sve je to normalno, ne može svakome da super ide..ali ovo u belorusiji je bas jadno,čoveka ne zanima i hoće da proda ali zakon ne dozvoljava biznismenima da kupe klub ,nema ulaganja u sport...jeste da su nebitni kao zemlja ali zamislite dokle ide ludilo Lukašenka.
9

999

pre 3 dana

Koliko je Bate imao dobrih partija i pobjeda nad velikim timovima jbt.. I to sve sa manje vise nepoznatim Belorusima. Zvezdini navijaci i dalje "zive" od te jedne pobiede nad Liverpulom, a tim koji je isto kao i oni vjeciti prvak i ulozio dalekooo manje sredstava i novca, imao daleko vise i uspjeha.
n

nick kerr

pre 3 dana

Мени је већи проблем што Звезда ништа није постигла. Славија Праг је у задњих 10 година играла два четвртфинала Лиге Европе са мањим буџетом и сличном лигом. Шта је Звезда постигла?
A

Aloo

pre 3 dana

Nije bio samo Liverpul.
G

Gostgost

pre 3 dana

Ajde da pitam vas navijace Partizana, ima li Partizan makar tu jednu pobedu ili i dalje slavite 0:1 protiv Junajteda?
N

Nenad1246

pre 3 dana

Igrala je i Zvezda četvrtfinale lige Evrope.
9

999

pre 3 dana

@nick kerr slazem se apsolutno. Uporedis samo koga su u tom periodu dobijali i BATE i Slavija, Dinamo Z, a koga Zvezda. Mrsko mi je sad nesto istrazivati, ali sam uvjeren da je CZ imala i najvise rezultatskih katastrofa od ovih timova. Uzmes u obzir samo Dinamo, u zadnjih 6-7 sezona pobjedjivali Arsenal, Celzi, Totenhem, Vest Hem, Atalantu, Betis... Igrali cetvrtfinale LE i svake godine prodaju po 2-3 kapitalca.. Zvezda za taj period jednu jedinu pobjedu vrednu pomena, a opet se dice da su najbolji i sl.. Kojom to logikom, Boga pitaj..
9

999

pre 3 dana

@Gostgost, kao sto rekoh pogledaj ulaganja. Cak i BATE koji nije ulagao jw ulozio sigurno vise od Partizana kad je igrao LS. Partizan u vrijeme Toleta i drzave koja je kako vi kazete sve navlacila Partizanu, pojacanje za LS bio Radisa Ilic od 30 000 evra. A sad kad je druga vlast, pogledas koga Zvezda dovodi.. Pa ti vidi sta je tu veci (ne)uspjeh. Ali dobro, svako ima pravo na misjljene.
B

Brankoni84

pre 3 dana

Kada sam prvi put čuo za Bate Borisov pomislio sam da se radi o nekom Bugarskom klubu.😁