(Reuters)
(Reuters)

Kad bi ovo neko umeo da objasni... Dovedeš dva golmana, obojicu sklanjaš, a posle se pitaš što ti ne ide

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 17:49

Čelsi ima sedam čuvara mreže i nije mu dosta

Imaju sedmoricu i nije im dosta. Ili im ne veruju ili ne znaju šta rade. Biće da je ovo drugo, jer čelnci Čelsija nastavljaju da šire kadar i dovešće još jednog golmana. Samo godinu dana pošto su angažovali dvojicu!? Teško objašnjivo.

Prošlog leta je najpre stigao Robert Sančes iz Brajtona sa idejom da bude prvi izbor. Kao rezerva mu je doveden Đorđe Petrović posle sjajnih partija u Nju Inglandu i njih dvojica su izgurala sezonu koja je po mnogo čemu bila razočaravajuća za Plavce. Ne samo i najmanje zbog momaka u rukavicama. Španac jeste počeo, ali je „smenjen“ posle više grešaka (zatim i povrede) i među stative je stao Srbin. Iskoristio je trenutak u početku, kasnije i sam bio sklon propustima, ali generalno prva sezona u Premijer ligi prošla je koreketno. Sad odjednom obojica ne valjaju. Prema navodima ostrvskih medija plan je da Đorđe Petrović ode (mada se niti zna gde, niti da li u formi pozajmice ili trjanog raskida saradnje), a da Sančes sad postane druga opcija. Razlog: prva bi trebalo da bude – Filip Jergensen.

Izabrane vesti

U pitanju je mladi Danac, iza koga je sjajna sezona u Viljarealu. Čelsi je uspeo posle dugih pregovora da ubedi rukovodstvo Žute podmornice da pusti 22-godišnjeg talenta (inače, rođenog u Švedskoj) i da ga privoli za obeštećenje od 24.500.000 evra. Jergensen će potpisati ugovor na sedam sezona, prateći poslovno opredeljenje Plavaca da novajlije oroče saradnju na dugi vremenski period. Što se njega tiče, ništa sporno. Naprotv, samo pohvale za učinak u Primeri, pošto je minule sezone zabeležio najviše intervenncija u takmičenju i imao najviše spašenih „sigurnih“ golova.

Drugo nešto ovde nije u redu. Odsustvo bilo kakvog jasnog plana u kom Plavci žele da idu. Kao da nema gazde u kući, nego kako koji trener dođe želje mu se ispunjavaju kao da je u kafani. Samo za vreme predsedničkog mandata Toda Bolija stigli su Robert Sančes (28.000.000 evra), Đorđe Petrović (16.000.000), Gabrijel Slonina (9.000.000), a za koji dan će i Jergensen (24.500.000). Ukupno 61.500.000 samo za golmane otkako je Amerikanac na čelu kluba.

I zbirno sedam golmana koji su sad na platnom spisku Čelsija. Osim pomenutih, tu su Markus Betineli, Lukas Bergstrom, Edi Bič i – verovali ili ne, tu jeKepa Arisabalaga. Novi trener Enco Marseka kao da kaže: „Ne valja, sipaj još“. Voli čovek da mu golman igra nogama. A ko će da brani, pitaće ga navijači kad opet bude krenul po zlu. A mora krenuti posle ovoliko nerezonskih poteza.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Filip JergensenČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara