Juve ukrao beka Interu ispred nosa, prvo pojačanje nakon Kamoranezija sa iste adrese

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.07.24. | 20:23

Kolumbijac je četvrti novajlija u eri Tijaga Mote

Menja se Juventus, nižu se pojačanja.

Nakon golmana Mikelea De Gregorija iz Monce, te vezista Daglasa Luiza iz Aston Vile i Kefrena Tirama iz Nice, Juventus je potvrdio i transfer kolumbijskog defanzivca Davida Kabala iz Verone. Za njegovo dovođenje izdvojio je 11.000.000 evra fiksno i 3.800.000 kroz bonuse.

Izabrane vesti

Kabal igra na poziciji levog beka, ali se uspešno snalazi i kao štoper što je profil defanzivca kakvi se uklapaju u filosofiju novog trenera Tijaga Mote. Sličan tip igrača kao Rikardo Kalafjori iz Bolonje koji je bio prva Motina želja, ali se ispostavio kao preskup i blizu je potpisa za Arsenal.

Isto tako je Kabal bio nadomak potpisa za Inter, ali je Juventus pokvario posao ljutom rivalu. Nerazuri su prethodnih desetak dana pregovarali o Kabalovom transferu nakon teške povrede Tadžona Bjukenena. Postigli su dogovor sa igračem i načelno sa Veronom za obeštećenje u rangu između 10.000.000 i 12.000.000 evra. Ali, je onda u igri ušao Juventus sa jačom ponudom i preveo igrača na svoju stranu.

Verona je dobila više novca, a 20 odsto profita ide Kabalovom bivšem klubu Atletiko Nasionalu iz kojeg je pre dve godine došao na Bentegodi za 3.500.000 evra. On je prvi igrač Verone još od legendarnog Maura Kamoranezija koji je iz Verona pojačao Juventus.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Huan Kabal

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara