Juve naciljao budućeg prvog špica Nemačke

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 12:12

Tijago Mota planira određene promene u Torinu

Da li Juventus ponovo ušao u fazu kada razmišlja o prodaji Dušana Vlahovića, ili se prosto razmišlja o kupovini podrške srpskom centarforu još nije najjasnije, ali da se nešto kuva u Torinu - kuva se.

O tome ovog jutra pišu i Tutomerkato i Kalčomerkato, s akcentom na veliko razočarenje kompetnog sportskog sektora i novog trenera Tijaga Mote nakon prilično blamantnog poraza Stare od nemačkog drugoligaša Nirnberga u pripremnom meču - 0:3.

Izabrane vesti

Dušan Vlahović je kao i većina momaka što su zaigrali na tom meču ocenjen 'peticom' - to negde i ne čudi, imajući u vidu da je promašio penal koji je mogao da donese izjednačenje Juveu - međutim to je manje bitno u ovom trenutku.

Torinski list navodi da Mota ima značajno drukčije poglede na igru od svog prethodnika, te da mu zbog toga neće biti dovoljno kad ekipa bude kompletirana povratnicima sa Kopa Amerike i onima što su dobili duži odmor, već da će Kristijano Đuntoli morati da uloži krajnji napor kako bi do kraja avgusta pazario još najmanje trojicu igrača - po jednog u svakoj liniji tima.

Od ranije je poznato da je za vezu 'tipovan' Ten Kopmajners iz Atalante, jedna od najozbiljnijih opcija za poslednju liniju je Žan Kler Todibo, o čemu se takođe pisalo poslednjih dana, dok je ime Maksimilijana Bajera, mladog Nemca, nešto potpuno novo kada govorimo o osvežavanju navale.

Napadač Hofenhajma može da igra kao krilni napadač, tako da bi ovo interesovanje moglo da se tumači kao priprema za odlazak Federika Kjeze, ali Maks Bajer je prevashodno klasičan centarfor i u središtu napada najbolje se snalazi. Uostalom, zbog njega i njegovih odličnih partija protekle sezone, Andrej Kramarić je menjao poziciju, pa se čak selio i na klupu.

Bajer ima 21 godinu i izvanredno proleće iza sebe, pošto je postigao 16 golova u Bundesligi. Najbolji je bio protiv najjačih - dva gola Dortmundu, po jedan Bajernu i Leverkuzenu. Karakteriše se opasan njuh za gol i sjajana završnica. Uostalom, Julijan Nagelsman nagradio ga je pozivom na Evropski šampionat, a mnogi mu predviđaju da će već na narednom Mundijalu biti prvi centarfor Nemačke.

Bajeru je s poslednjim danom juna istekla izlazna klauzula postavljena na 32.500.000 evra, tako da Hof može da potražuje koliko želi. Klauzula će ponovo biti aktivna od 1. do 30. juna iduće godine.

Italijani 'upozoravaju' Juve da je za Maksa Bajera interesovanja ogromno i iz Premijer lige, odnosno da bi mogli da ga preteknu Čelsi, Liverpul, Aston Vila, Mančester Junajted ili Brajton.

Francuz Arno Kalimuendo (22) mogao bi da bude jeftinija i lakša meta od Bajera, s tim da se ipak ne radi o igraču iste klase. I ako bi dolazio, to bi bilo kao 'ispomoć' prvom centarforu ekipe.


tagovi

Dušan VlahovićMaksimilijan BajerLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara