Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Juve je gladan, Vlahović krvoločan: Niko u Seriji A ne daje 'duplo' kao Dušan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.08.24. | 22:41

Bjankoneri posle Koma rutinirali i Veronu za savršen učinak iz prve dve runde

Možda je kvalitet protivnika bio upitan i zasigurno Komo i Verona nisu idealni protivnici za merenje kvaliteta, no ipak deluje da sa Tijagom Motom na kormilu Juventus očekuju samo lepe stvari. Bjankoneri, podmlađeni i lepršavi kao retko kada poslednjih godina odaju utisak gladi, gladi za onim što je u prethodnoj deceniji gotovo isključivo pripadalo njima. A u takvom Juventusovom stanju, Dušan Vlahović liči na najkrvoločnijeg. Večeras je dao dva, a komotrno mogao tri gola u glatkoj pobedi nad Veronom na Bentegodiju - 0:3.

Manje od pola sata igre bilo je dovoljno Vlahoviću, da u meču druge runde Serije A isporuči ovosezonski prvenac. I to kakav. Između trojice čuvara za potvrdu da je špic kojem je delić prostora dovoljan da protivničkoj odbrani i golmanu servira šah-mat. I desetak minuta kasnije umalo je presreo Savoninu loptu na putu ka mreži, da bi u drugom poluvremenu unovćivši jedanaesterac najavio novu pobedu Stare dame.

Izabrane vesti

Večerašnja dva gola poslala su srpskog reprezentativca u laskavu poziciju. Niko u poslednjih šest sezona (od takmičarske 2019/20) italijanske elite nije odigrao više utakmica na kojima je makar dva puta zatresao mrežu. Vlahović ih ima 18, Lautaro Martines jednu manje, a Ćiro Imobile 16.

Savršen početak sezone proživljava slavni torinski tim. Od dve pobede nad austsajderima impresivnija je gol razlika 6:0, a možda još više što Juve jedri na krilima mladih snaga koje bi godinama unapred mogle da čine kičmu najtrofejnijeg italijanskog kluba u domaćim okvirima. Kao i u prvom kolu, ponovo je Mota među startere uvrstio Samjuel Embangulu kojem činjenica da nije bio strelac, nije oduzela od sjajnog utiska za koji se i večeras postarao.

U startnih 11 našlo se i Juventusovo dete Nikolo Savona. Desni bek je bjankonero postao još kao osmogodišnjak, a prvi nastup za seniorski tim nikada neće zaboraviti jer ga je ovenčao golom. Baš u onoj situaciji s početka izveštaja kada je Vlahović krenuo na Savoninu loptu. Ne jer je bio željan (krađe) gola, već jer napadački instinkt nalaže da krenete na takvu loptu. Ova je uz mnogo sreće, iako ju je Dušan promašio, završila u mreži.

Juventus je potpuno kontrolisao dešavanja na terenu, imao zalihu od dva gola na poluvremenu i slika na terenu se nije naročito menjala ni u nastavku. Vrlo brzo Embangula, koji je inače asistirao Savoni, iznudio je i penal za Vlahovića. Kada je na semaforu osvanulo 3:0, nisu Darko Lazović i drugovi više imali čemu da se nadaju. Pokušali su sredinom drugog dela iz jednog kornera, ali je Vlahović sjajnim skokom zaštitio Di Gregorija pokazavši kako izgleda doprinos na obe strane terena.

Svi pokušaji Veroninog prilaska golu ugušeni su saradnjom štoperskog tandema Gati - Bremer, dok je tandem defanzivnih vezista Fađoli - Lokateli čitave večeri bio revnosan u manevru. A kako će Motin projekat izgledati kada se u jednačinu ubace Niko Gonzales, Fransisko Konseisao, te izvesno i Teun Kopmejners čiji se dolazak čeka već dobrih mesec dana... Deluje da će to biti Juventus kadar da se bori za Skudeto.

SERIJA A – 2. KOLO

Subota

Udineze - Lacio 2:1 (1:0)

/Luka 5, Tovan 49 - Isaksen 90+5/

Parma - Milan 2:1 (1:0)

/Man 2, Kansiljeri 72 - Pulišić 66/

Inter - Leče 2:0 (1:0)

/Darmijan 5, Čalhonoglu 68 pen/

Monca - Đenova 0:1 (0:1)

/Pinamonti 45/

Nedelja

Fjorentina - Venecija 0:0

Torino - Atalanta 2:1 (1:1)

/Ilić 31, Adams 49 - Retegi 26/

Napoli - Bolonja 3:0 (1:0)

/Di Lorenco 45+2, Kvarachelija 75, Simeone 90+4/

Roma - Empoli 1:2 (0:1)

/Šomurodov 80 - Gjasi 45, Kolombo 61/

Ponedeljak

Kaljari - Komo 1:1 (1:0)

/Pikoli 44 - Kutrone 53/

Verona - Juventus 0:3 (0:2)

/Vlahović 28, 53, Savona 39/

***kvote su podložne promenama



tagovi

JuventusVeronaDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara