Junajtedov lavirint: Šta sve treba da se dogodi da bi Ten Hag ovog januara došao do novog centarfora...

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.01.23. | 10:58

Nije baš 'luk i voda'...

Jednu klasičnu 'devetku' u rosteru ima Mančester Junajted - u pitanju je Antoni Marsijal - a on osim što retko postiže golove (sakupio je samo tri u Premijer ligi od starta sezone), ima i velikih problema s povredama. Jasno je bilo da će na Old Trafordu tokom januara pokušati da pronađu centarfora koji bi fizičkom snagom mogao da 'popuni' kazneni prostor i donese više opcija u završnoj trećini. I izgleda da je odluka pala. Erik ten Hag je prstom pokazao na iskusnog Vauta Veghorsta (30), igrača Barnlija na pozajmici u Bešiktašu.

Ideja holandskog stručnjaka jeste da pozajmicom napadačke probleme reši makar do leta, kada će se na tržištu otvoriti više mogućnosti za kupovinu špica koji bi predstavljao dugoročne rešenje. Verovali su u Junajtedu da će pomenuti zajam kud i kamo biti lakši za realizaciju, ali ispada da je na putu do Veghorsta više prepreka nego što se očekivalo.

Izabrane vesti

Želja igrača nije sporna, razumljivo je što nastoji da se oproba u dresu Junajteda, bila bi mu to kruna karijere, no Turci, isto tako razumljivo, gledaju svoju računicu i kako da zakrpe rupu usled eventualnog odlaska gorostasnog Holanđanina.

Situacija je sledeća: dolazak Kristijana Ronalda u Al Nasr naterao je Saudijce da se odreknu jednog stranca; oni su rešili da to bude Vensan Abubakar; Bešiktaš nema ništa protiv da baš Kamerunac odmeni Veghorsta (sjajno se Abubakar pokazao u prethopdna dva mandata u Istanbulu), ali da bi se to dogodilo potrebno im je 2.700.000 evra za njegovu platu, koju žele da izvuku od Barnlija. A sve na konto prevremenog raskida pozajmice holandskog napadača.

Nije baš 'luk i voda', međutim nije ni preterano zamršeno. Prosto, svako gleda kako da zaštiti sopstveni interes...

Na kraju samo ostaje pitanje kako bi se Barnli tu naplatio? Za klub sa Turf Mura nije problem da plati pomenutih 2.700.000 evra kako bi vratio Veghorsta u svoje redove i potom ga prosledio na Old Traford, sve pod uslovom da dobije od Mančestera ono što mu treba. Da li će to biti novac, određeni igrač na pozajmicu ili nešto treće - saznaćemo tokom pregovora koji su tokom današnjeg dana intenzivirani.

Barnli, kako navode pojedini izvori s Ostrva, neće previše zatezati. Navodi se da Veghorst nije dobro prihvaćen od ostalih igrača, da ga mnogi u klubu vide kao preterano arogantnog, i malo je verovtano da će ponovo zaigrati za ekipu Vensana Kompanija.

Treba još podvući da bi se Bešiktaš, ako prihvati pomenuto obeštećenje od 2.700.000 evra, odrekao mogućnosti da otkupi Vauta Veghorsta za 10.000.000 evra, kako je prvobitno predviđeno ugovorom o pozajmici...

Turski mediji od jutros pišu kako je supruga holandskog napadača već bezecovala kući u Mančesteru, a pozivaju se i na Veghorstovo mahanje navijačima nakon što je postigao gol u subotu protiv Kasimpaše, analizirajući da li je to bio definitivan oproštaj od crno-belog dresa u kom je oživeo karijeru.

Zanimljivo, jedan od najboljih strelaca Bundeslige poslednjih godina (70 golova na 144 utakmice za Volfzburg) nije se proslavio tokom prvih godinu dana u Barnliju (samo dva gola na 20 mečeva), ali očito da Ten Hag veruje da se radi o kalibru za Junajted.

"Ako Mančester želi Veghorsta, prvo treba da razgovara sa Barnlijem, pa će oni nas kontaktirati. Ukoliko prihvatimo to što nam se nudi, pozajmica će biti raskinuta. U suprotnom, trajaće do juna. Ne može tek tako da ode, mora postojati kompenzacija za nas", rekao je juče direktor Bešiktaša Džejhun Kazandži.

Englezi podsećaju da bi Đavoli morali da registruju novog igrača najkasnije u petak do podneva kako bi bio na raspolaganju Ten Hagu za gradski derbi u subotu.

A kada je u pitanju Vensan Abubakar on je verovatno za sva vremena zatvorio vrata Al Nasra. Imajući u vidu njegovu izjavu od pre dva dana...

"Uvek sam mislio da je Mesi bolji igrač od Ronalda. Nakon nekoliko treninga sa Ronaldom sada sam siguran".

Izvesno je, dakle, da Kamerunac više neće ni trenirati u sadašnjem klubu.


tagovi

Vout VeghorstZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara