(Foto: AFP)
(Foto: AFP)

Junajted priželjkuje Njukaslovu ofanzivu na Old Trafordu

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.02.21. | 14:24

Crveni đavoli bez prava na grešku ukoliko žele da održe korak za gradskim rivalom u trci za titulu

Prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope se za Mančester Junajted ispostavio mnogo lakšim nego što se očekivalo. Sosijedad je u jesenjem delu Primere uterao strah u kosti rivalima na Starom kontinentu, ali je pred Crvenim đavolima na neutralnom terenu u Torinu u četvrtak nestao poput snega na suncu. Već posle nešto više od sat vremena igre mančesterski tim je završio posao, a kada je Danijel Džejms u poslednjem minutu meča i četvrti put savladao Aleksa Remira, revanš meč narednog četvrtka načinio je pukom formalnošću za engleski klub.

Gol koji će dozvoliti Oleu Gunaru Solskjeru da u revanšu na Old Trafordu da mali predah nosiocima igre, odnosno da na istom mestu u 25. kolu Premijer lige na megdan Njukaslu (20.00) izađe sa svim raspoloživim snagama. Jasno je svima u crvenom delu Mančestera – ukoliko žele i smatraju da mogu da se trkaju sa Sitijem, nemaju pravo na grešku. A već su nanizali dve, protiv Vest Bromvič Albiona i Evertona u prethodnom kolu, i Građani su otišli na plus deset, što nagoveštava da su Oleovi momci ušli u slabiju formu, sa kojom su se suočavali svi timovi iz top šest ove sezone.

Izabrane vesti

Gostovanje na Hotornsu bilo je još jedan u nizu primera kako se Junajted muči da stvori pravu šansu kada pred sobom ima tim postavljen da se organizovani brani. Međutim, sa Njukaslom možda neće imati taj problem. Posle poraza od Lidsa, Stiv Brus je odlučio da pređe na formaciju dijamant, te smo u prethodna četiri kola, posebno protiv Sautemptona i Evertona, videli znatno ofanzivnije Svrake, na kakve do sada nismo navikli.

Solidno izdanje imao je Njukasl i protiv Čelsija, uputivši čak deset udaraca ka golu Plavaca, najviše otkako je Tomas Tuhel preuzeo Plavce, ali je ostao bez konkretnog učinka, najviše zbog izostanka Kaluma Vilsona, strelca deset pogodaka Svraka u Premijer ligi ove sezone. Ali, ovakak pristup mogao bi da im dođe glave na Old Trafordu, jer poznato je koliko Junajted ume da koristi višak slobodnog prostora koji mu rival ukaže.

A večeras će biti u gotovo punom sastavu. Osim Pola Pogbe i otpisanog Fila Džounsa, svi ostali su na raspolaganju Solskjeru pred večerašnji meč. Jedina nedoumica norveškog stručnjaka jeste da li da Edinsona Kavanija i Skota Mektominija uvrsti u startnu postavu, jer su nedavno imali manjih problema sa mišićima.

Junajted je slavio na sedam od prethodnih deset međusobnih susreta na Old Trafordu, svaki put uz tri ili više golova na meču. Kad god bi Njukasl odoleo u tom periodu (dva remija i pobeda), nije bilo više od dva gola.

PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Petak

Vulverhempton - Lids 1:0 (0:0)

/Melije 65ag/

Subota

Sautempton – Čelsi 1:1 (1:0)

/Minamino 33 – Maunt 54pen/

Barnli - VBA 0:0

Liverpul - Everton 0:2 (0:1)

/Rišarlison 3, Sigurdson 82pen/

Fulam – Šefild junajted 1:0 (0:0)

/Lukman 61/

Nedelja

Vest Hem - Totenhem (u toku)

15.00: (3,10) Aston Vila (3,35) Lester (2,30)

17.30: (6,00) Arsenal (4,00) Mančester Siti (1,58)

20.00: (1,33) Mančester Junajted (5,20) Njukasl (9,00)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Brajton (3,40) Kristal Palas (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara