Foto: AFP
Foto: AFP

Junajted nas prevario, i dalje je "onaj stari", Nuno se sladio na mestu uspeha (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.08.21. | 16:52

Ugo Ljoris ušao u istoriju Totenhema po broju nastupa (300) u pobedi nad Vulverhemptona - 1:0 (1:0)

Na premijeri "petarda" Lidsu, u narednom kolu - mučenje. Tako karakteristično Mančester junajtedu. U jednom trenutku demonstriraju sav svoj potencijal, već u sledećem potvrde da nisu sposobni da konstantno zatvaraju "male" utakmice, a samim tim i da se bore za titulu. Ruku na srce, ostale su mančesterskom klubu i neke dobre navike iz prošle sezone. Jedna od njih je da retko kada odustaje, dokazano u drugom kolu na jugu Engleske. Imali su izabranici Olea Gunara Solskjera gol minusa na gostovanju Sautemptonu, po mišljenju mnogih postignut posle sudijske greške, ali nisu klonuli duhom, vratili se sa pauze i oslonivši se na individualni kvalitet stigli do boda - 1:1 (1:0).

Prethodne sezone su posle zaostatka na poluvremenu uspeli da preokrenu rezultat na pet utakmica, među kojima je bila i ona protiv Sautemtpona. Štaviše, Sveci su na šest od poslednjih deset utakmica na svom terenu protiv Junajteda uspevali da ispuste prednost, a da nijednu u tom periodu nisu dobili. I sve se "crtalo" za još jednu takvu u nizu. Poletni protiv Lidsa u prošlom kolu, fudbaleri Mančester junajteda nisu imali ni izbliza toliko prostora ovog popodneva na Sent Merizu koliko im je svojim ultraofanzivnim pristupom ostavio Marselo Bijelsa. Četa Ralfa Hazenhitla maksimalno im je suzila prostor u manevru, ne dozvolivši ofanzivcima gostiju da pokažu sav svoj napadački arsenal, dok je na drugom kraju terena čekala svoju priliku, znajući da će kad-tad doći.

Izabrane vesti

I stigla je. Posle ravno pola sata ničega, Džek Stivens je izašao u visok presing, "otresao" Bruna Fernandeša i prosledio loptu do saigrača u napadu, a Musa Đenepo i Adam Armstrong na kratkom prostoru iskreirali priliku za šut Šeu Adamsu, koji je uz dosta sreće, posle odbitka, savladao Davida de Heu. Fudbaleri Junajteda su protestvovali zbog načina na koji je Stivens stigao do lopte, isprva je delovalo da su u pravu, ali se na ponovljenom snimku čini da je defanzivac Sautemptona delovao po propisima. Uostalom, procenite sami.

Junajted je od početka drugog poluvremena krenuo silno, mada i dalje bez jasnog plana kako da ugrozi gol Aleksa Mekartija, a desetak minuta demonstracije individualnog kvaliteta bilo je dovoljno tek za izjednačujući gol. Fernandeš do Pola Pogbe, ovaj do Mejsona Grinvuda (sve u protivničkom šesnaestercu), a engleski tinejdžer uz dosta sreće, kao i Adams na drugoj strani, kroz noge Mekartiju za svoj drugi gol u prvenstvu. Nedugo zatim, udarac slabijom nogom sa ivice kaznenog prostora oprobao je i Pogba posle odlične kontrole lopte na malom prostoru, ali je njegov šut završio pokraj leve stative. I tu je bio kraj Junajtedovim napadima.

Pokušao je Solskjer da dodatno razmrda ekipu uvođenjem Džejdona Sanča umesto "nevidljivog" Antonija Marsijala, potom i Džesija Lingarda, ali umesto da se time približi celom plenu, umalo da ostane bez ijednog boda. Sredinom drugog dela Hari Megvajer je bio nepažljiv na svojoj polovini, izgubio je loptu na dvadesetak metara od svog gola, ona je za tili čas stigla do Armstronga, ali novajlija nije uspeo da nacilja kao u prošlom kolu protiv Evertona. Iz istog kornera je usledila gužva u De Heinom šesnaestercu, međutim, uspeli su gosti da se odbrane i upišu 27. uzastopnu prvenstvenu utakmicu bez poraza na strani, čime su izjednačili rekord Arsenala.

U istom terminu na Molinou Totenhem je stigao do nova tri boda protiv Vulverhemptona - 1:0 (1:0). Posle minimalca na svom terenu prošle nedelje, Nuno Espirito Santo je na isti način stigao do celog plena i na mestu na kojem je izgradio svoje trenersko ime. Drugi trijumf na klupi londonskog tima doveo mu je Dele Ali u devetom minutu iz penala, koji je sam i iznudio.

Svoj dan imao je Ugo Ljoris, kapiten Totenhema, koji je uspeo da ukroti brojne udarce Raula Himeneza, Trinkaa, Adame Traorea, te Fernanda Marsala, čime je uveličao svoju jubilarnu 300. prvenstvenu utakmicu u dresu Pevaca, kojom je sa vrha liste skinuo Derena Andertona (299) po broju nastupa za klub.

Priliku u poslednjih dvadesetak minuta dobio je i Hari Kejn, koji je prethodnih nedelja u pregovorima sa Mančester Sitijem oko transfera u redove šampiona Engleske.


PREMIJER LIGA - 2. KOLO

Subota

Liverpul - Barnli 2:0 (1:0)

/Žota 18, Mane 58/

Aston Vila – Njukasl 2:0 (1:0)

/Ings 45+3, El Gazi 62/

Kristal Palas – Brentfod 0:0

Lids – Everton 2:2 (1:1)

/Klih 41, Rafinja 73 – Kalvert Luin 30, Grej 50/

Mančester Siti – Norič 5:0 (2:0)

/Krul 7 ag, Griliš 22, Laport 64, Sterling 71, Marez 85/

Brajton - Votford 2:0 (2:0)

/Dafi 10, Mopej 41/

Nedelja

Sautempton - Mančester Junajted 1:1 (1:0)

/Fred 30ag - Grinvud 55/

Vulverhempton - Totenhem 0:1 (0:1)

/Ali 9pen/

17.30: (4,10) Arsenal (3,40) Čelsi (1,95)

Ponedeljak

21.00: (2,65) Vest Hem (3,25) Lester (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedEvropska premijer ligaTotenhemVulverhemptonSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara