Foto: Reuters
Foto: Reuters

Junajted igrao viktorije pred Fabijanskim, Vest Hem pao bez ispaljenog metka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 23:11

Ali tek posle produžetaka – 1:0 (0:0)

Sezona napornija, a raspored zbijeniji nego ikad, ali Ole Gunar Solskjer ne mari za to. Trener Mančester Junajteda rešen je da trofej FA kupa posle pet godina vrati na Old Traford i reči polako, ali sigurno pretvara u dela. Mada, uprkos tome što su tokom gotovo čitave utakmice igrali “viktorije“ pred golom Vest Hema, morali su Crveni đavoli da se istroše i tek posle produžetaka izbore plasman u četvrtfinale najmasovnijeg engleskog fudbalskog takmičenja – 1:0.

Treba ipak istaći da, iako su tokom gotovo 120 minuta kružili oko gola Lukasa Fabijanskog, fudbaleri Junajteda praktično da nisu stvorili ozbiljniju šansu. Svestan da je Mančester junajted najopasniji iz kontranapada, Dejvid Mojes se odlučio za defanzivniju postavku, ne dozvolivši Solskjerovim brzonogim krilima da se razmašu i iz tranzicije, kako to obično čine, “raskomadaju” rivala.

Izabrane vesti

Takav pristup je, međutim, u 120 minuta fudbala ostavio Čekićare bez udarca u okvir Hendersonovog gola (šutirao Benrama u drugom produžetku, ali iz ofsajd pozicije) pa je pravda na kraju ipak zadovoljena, a doneo je u osmom minutu prvog produžetka rezervista Skot Mektomini (ušao umesto Nemanje Matića) posle gužve u šesnaestercu snalažljivim udarcem sa desetak metara.

Iako ga već za pet dana očekuje premijerligaški meč sa Vest Bromvič Albionom, nije Solskjer previše odmarao standardne igrače. Svi osim Luka Šoa, Bruna Fernandeša i Edinsona Kavanija, našli su se od starta na Teatru snova. I pored toga se Junajted mučio da kreira iole ozbiljniju šansu. Pretio je mančesterski tim isključivo iz prekida, odakle je sredinom prvog dela usledila i najbolja prilika. Posle kornera sa desne strane gađao je Viktor Lindelof, a loptu je posle odbitka Fabijanski uz pomoć stative prosledio pored gola.

Kada je uvideo da ne ide po planu, norveški stručnjak je bio primoran da na teren pošalje i Fernandeša i Kavanija, potom i Šoa, u nadi da će izbeći penale, ali mu je trijumf na kraju doneo igrač od kojeg se to verovatno najmanje očekivalo.

Talentovani Amad Dijalo, koji je prethodnih nedelja blistao u mlađim kategorijama, večeras se našao na klupi, i da su njegovi saigrači ranije rešili pitanje pobednika, verovatno bi dobio priliku. Ovako, na debi u prvom timu će morati da pričeka još malo.

FA KUP, OSMINA FINALA

Utorak

Barnli - Bornmut 0:2 (0:1)

/Saridž 21, Stanislas 88pen/

Mančester Junajted - Vest Hem 1:0 produžeci - 0:0 (0:0)

/Mektomini 98/

Sreda

18.30: (10,0) Svonsi (6,00) Mančester Siti (1,27)

20.30: (1,95) Lester (3,45) Brajton (4,00)

20.30: (1,75) Šefild (3,50) Bristol (5,10)

21.15: (2,75) Everton (3,05) Totenhem (2,75)

Četvrtak

18.30: (2,50) Volverhemton (3,10) Sautempton (3,00)

21.00: (8,00) Barnsli (5,30) Čelsi (1,35)

***Kvote su podložne promenama***


tagovi

Mančester JunajtedVest HemFA kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara