Luka Jović i novinarka Fiorentine (Printscreen)
Luka Jović i novinarka Fiorentine (Printscreen)

Jovićev prvi intervju u Firenci: Očekujem mnogo golova, trener poput Italijana je svima potreban

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 10:42

"Sposoban je da unapredi igru svakog fudbalera", objasnio je Jović

Drugu polovinu prošle sezone Fjorentina je provela bez srpskog špica budući da je Dušan Vlahović za ogroman novac otišao u Juventus, a po dolasku Luke Jovića iz Real Madrida Ljubičasti se nadaju da će se probuditi uspavana zver i da će rešetati mreže rivala kao što je to činio Vlahović.

Evropski mediji su poslednjih dana brujali o formuli transfera i tome kako je Kraljevski klub praktično poklonio Jovića Violi, nastavivši da mu plaća po 2.500.000 godišnje zadržavši 50 posto novca od naredne prodaje. U svakom slučaju, golgeter iz Bjeljine je dobio priliku da oživi karijeru i u kameru i mikrofon klupske televizije prvi put javno govorio od dolaska iz Madrida.

Izabrane vesti

"Srećan sam što sam ovde i zbog prilike koju su mi ukazali ljudi iz Fjorentine. Zašto sam izabrao ovaj klub? "Kao što znate, u klubu već igraju srpski fudbaleri Terzić i Milenković. Zatim, Italijano je trener sposoban da unapredi igru svakog fudbalera. Takav čovek vam je potreban u karijeri. Tako sam odlučio. A pomogla je i činjenica da volim italijanski fudbal", objasnio je Luka.

Minulu sezonu Fjorentina je okončala na sedmom mestu Serije A i dobila priliku da se kroz kvalifikacije nađe u Ligi konferencije. Od Lige Evrope delio ju je svega bod-dva, od Lige šampiona osam.

"Serija A je izuzetno interesantna. Mnogo timova je na vrlo sličnom nivou i boriće se za vrh tabele. Nadam se da ćemo učestvovati u toj borbi. Gledao sam prošlosezonske utakmice i video da se ekipa borila i da nije odustajala do samog kraja. Zbog toga verujem da nas čekaju još bolji rezultati."

Još po dolasku u Firencu, Luku je sačekala nekolicina mladih navijača u potrazi za autogramom. Vlahovića su pre nego što je poželeo da se preseli u Juventus navijači obožavali, a nema sumnje da će im se i Luka dopasti ukoliko bude isporučivao golove koji se od njega svakako očekuju.

"Ljubičasti navijači? Primio sam mnogo poruka. Srećni su što me vide ovde i nadam se da ću ih dodatno usrećiti. Navijači su važni svakom timu, naročito Fjorentini jer prave fantastičnu atmosferu. Mogu da očekuju moje stoprocentno zalaganje na svakom treningu i utakmici. Radiću za tim i očekujem mnogo golova ove sezone."

Za kraj, još par reči o novom treneru.

"Radujem se što ću sarađivati sa mladim, perspektivnim trenerom kakav je Vinčenco. Nadam se da ćemo biti uspešan tandem", zaključio je Luka.


tagovi

Luka JovićFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara