Luka Jović ©AFP
Luka Jović ©AFP

Jović preležao koronu i povredio se! Zidan bez rezervnog špica za meč godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 13:11

Sledi nova pauza za srpskog napadača

Luka Jović će propustiti najvažniji meč Real Madrida u 2020. godini.

Srpski napadač je preležao korona virus i kada se očekivalo da opet bude u konkurenciji za tim, povredio se! Jović je u ponedeljak normalno trenirao, ali ga na današnjem treningu nije bilo. Real Madrid je objavio da je Srbin povredio primicač, a madridska štampa piše da ga čekaju nove dve ili tri nedelje pauze. Baš nema sreće…

Izabrane vesti

Iako Jović nije starter u Realu i nema neku ključnu ulogu, njegovo odsustvo je problem za Kraljevski klub. Zidana i njegove izabranike sutra veče očekuje najvažniji meč u dosadašnjem delu sezone. Real dočekuje Borusiju Menhengladbah u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona i igra za prolaz u nokaut fazu. Ako ne prođe, biće to prvi put u klupskoj istoriji da je ispao u grupi.

Realu je potrebna pobeda da bi prošao, a remi ga vodi u osminu finala samo pod uslovom da Inter savlada Šahtjor. Niko neće smeti da kalkuliše i zato je za Zidana bilo važno da ima sve igrače na rapolaganju. Pogotovo napadače, jer su mu golovi neophodni. Naravno, Karim Benzema je startni centarfor i najavljen je u prvoj postavi, ali problem je što Zidan sada nema alternativu ako stvari krenu po lošem. Pored Jovića je povređen i treći centarfor Marijano Dijaz i nije isključeno da šansu za debi dobije mladi napadač Ugo Duro koji je letos pozajmljen od Hetafea. To je jedina opcija za Zidana što se tiče klasičnih napadača. Zato je realnije da Real očekuje golove od krilnih napadača Asensija, Rodriga, Vinisijusa

Pored Jovića i Dijaza, povređeni su i Eden Azar, Federiko Valverde i Martin Edegard koji sigurno propuštaju duel sa Menšom.

Dobre vesti za Real i Zidana su da se u tim vraćaju stubovi odbrane Serhio Ramos i Dani Karvahal koji su se oporavili od povreda. A kada su njih dvojica u timu, onda je i Varan potpuno drugačiji igrač i manje je sklon kiksevima.


tagovi

Luka JovićZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara