Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Jović opet na meti kritika: Potvrdio je staru tezu, nije iskoristio šansu da dokaže kvalitet Fonseki

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.08.24. | 11:03

“Neprimetna utakmica, saigrači gotovo da ga nisu ni tražili, pa skoro da nije bio ni opasan po Milinković Savića“

Nova sezona samo što je počela, a Luka Jović se ponovo suočava sa starim problemima - kritikama italijanske javnosti.

Nje oduševio i, objektivno, mogao je mnogo bolje protiv Torina. Dobro je poznato da je odnos medija na Čizmi prema srpskom napadaču uvek 'toplo-hladno' i da maltene samo čekaju njegovo loše izdanje da ga 'ribaju'. Na otvaranju sezone nije mnogo toga uradio, svega jedan udarac ka golu za bezmalo sat vremena na terenu. U prilog mu ne ide ni to što je Alvaro Morata, pošto je zamenio Luku Jovića, probudio Rosonere i doneo mnogo konkretnije stvari u završnoj trećini. Umalo je iznudio penal tek što je ušao, postigao je gol, a onda i učestvovao u akciji za izjednačenje u petom minutu nadoknade.

Izabrane vesti

U ocenama tamošnje štampe Jović je podbacio. U autorskoj analizi milanske Gazete delo Sport, Rosoneri su izgledali 'užasno' u sastavu sa Čukvuezeom, Pulišićem, Kalabrijom, Benaserom i Jovićem. Ističe se da se sve promenilo kada su na teren ušli Teo Ernandez, Alvaro Morata, Tidžani Rejnders, Noa Okafor i Junus Musa. Gazeta čak tvrdi da bi Okafor posle gola za 2:2 mogao lako da preuzme Jovićevo mesto u startnoj postavi.

“Jeste kao starter dosad odigrao samo šest utakmica i niko mu nije predviđao velike stvari. Posle utakmice sa Torinom, otvara se ideja da Okafor uskoči u startnih jedanaest umesto Jovića i postane Moratina zamena“, piše u Gazeti uz dodatak:

“Jović je potvrdio staru tezu protiv Torina. Kada igra sam, ne pored nekog drugog napadača, on pati“.

U rezimeu Sport Medijaseta takođe je bilo kritika...

“Prvi veliki signal preokreta bio je odluka da se Alvaro Morata pošalje na teren umesto bezopasnog Luke Jovića. Alvaro je iznudio penal koji je VAR poništio, postigao je gol i pokrenuo Milan ka remiju“.

Specijalizovani sajt Football Italia tvrdi da je Luka Jović propustio veliku priliku da pokaže kvalitet Paulu Fonseki.

“Dobio je neverovatnu šansu da pokaže svoj kvalitet Fonseki i nije je iskoristio pošto je uputio samo jedan udarac za sat vremena. Njegova zamena pokazala je kako treba da se odigra i za to mu je bilo potrebno pola sata na debiju“.

Novinar sajta Tuto Merkato u vojoj analizi tvrdi da je Jović bio neprimetan, zbog čega mu je dao ocenu najnižu ocenu – '5'.

“Neprimetna utakmica. Saigrači skoro da ga nisu ni tražili, zbog čega praktično nije ni bio opasan po gol Vanje Milinković Savića“.

Kalčomerkato je Srbinu dao nešto bolju ocenu, 5,5. Mada, opet uz ocenu da je moralo mnogo bolje...

“Deo koji pokriva Luka, tačnije kazneni prostor, bio je potpuno neistražen u prvom poluvremenu. Luka se muči i nema uticaja na igru“.

Posle golova Barseloni i Monci u finišu priprema, a pre svega nakon odluke kluba da mu uruči dres sa brojem '9', Milan je verovatno očekivao da će Joviću dati zamajac za bolje i i konstantnije partije. Čak je i Paulo Fonseka prestao da traži novog špica.

Srbin ne sme da ispusti ovu šansu, jer to nikom ne ide u prilog.


tagovi

Luka JovićMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara