Morata i Tameze u okršaju (©Reuters)
Morata i Tameze u okršaju (©Reuters)

Šizofren start Fonsekinog Milana: Do 90. minuta 0:2, Moratina klasa i Okaforov hitac sprečili bruku

Vreme čitanja: 4min | sub. 17.08.24. | 22:57

Vanja Milinković Savić ostao nemoćan kod udarca švajcarskog fudbalera, Luka Jović neprimetan, Strahinja Pavlović pratio dešavanja sa klupe

Počela je nova era u Milanu i umalo se završila brukom! Fudbalere Torina sekunde su delile od prvog trijumfa na San Siru posle 24 godine, na kraju je lucidan pokušaj Noe Okafora sprečio Granate da zasluženo slave - 2:2 (0:1).

Moraće Paulo Fonseka mnogo toga da promeni, ako želi da Milan bude konkurentan za titulu, pa i Ligu šampiona. Tek je prva utakmica u sezoni, ali pamtiće je Portugalac po šizofrenom početku koji je imao srećan kraj. Najviše zahvaljujući čistoj klasi i lukavosti Alvara Morate koji je na silu pogurao Milan napred i nije dozvolio da ekipa odustane makar od boda. Zamenio je gotovo neprimetnog Luku Jovića pred istek punog sata utakmice i do poslednjeg sudijskog zvižduka bio konstantna pretnja po gol Vanje Milinković Savića.

Izabrane vesti

Tako je bukvalno ni iz čega postigao gol pred ulaz u nadoknadu i njegov trud se na kraju isplatio! Tidžani Rejnders mu je poslao centaršut sa desnog boka, a on kao da nije očekivao loptu, pa je reagovao više instiktivno i pružio nogu taman toliko da je preusmeri u donji desni ugao, taman toliko da Vanja ne uspe dovoljno brzo da reaguje i spreči Milanov povratak u život.

Iz njegovog pogotka rodila se potpuno nova energija Rosonera koji su krenuli svim silama napred. Kada je četvrti arbitar pokazao da će biti još osam minuta nadoknade, osetilo se u vazduhu da fudbaleri Torina neće izdržati. I nisu. Nizali su se napadi domaćih, a onda je sve puklo kada je Noa Okafor centaršut Junusa Muse pretvorio u gol rezantnim udarcem iz prve! Lopta je protutnjala Vanji ispod desne ruke, ali zbog brzine lopte i blizine sa koje je Okafor pucao, eventualna reakcija bila bi samo plod čiste sreće, jer vremena za smislenu reakciju nije bilo. Na kraju su centimetri delili srpskog golmana od intervencije koja bi Torinu verovatno donela pobedu.

Paulo Fonseka je svoj prvi takmičarski meč započeo sa nekoliko promena u odnosu na ono što je bio standard kod Stefana Piolija. U formaciji 3-5-2, Portugalac je odlučio da ostavi Tea Ernandeza i Aleksisa Salemakersa pošalje na levi bok, dok je Alvaro Morata čekao svoju šansu sa klupe i u paru su napred delovali Luka Jović i Rafael Leao. Taj duo jeste funkcionisao tokom priprema, ali na otvaranju sezone pokazao se kao nekompatibilan.

I pored toga Milan je imao prvu veliku šansu već u šestom minutu, kada je udarac glavom Malika Tijaa počistio Adam Masina sa gol linije. Upravo je Tijao bio krivac za prvi gol Torina koji je došao u pomalo bizarnim okolnostima. Prodor Duvana Zapate po desnoj strani doveo je do centaršuta kojim je našao Raula Belanovu, a njegov pokušaj je završio na stativi posle čega se lopta našla na liniji, da bi Tijao potpuno neobjašnjivo reagovao tako što se odlučio na prijem umesto na intervenciju i tako je postigao gol.

I u nastavku je Torino bio opasan. Umalo je bilo 2:0 kada je Majk Menjan nogama zaustavio pokušaj Zapate sa peterca, da bi konačno gosti udvostručili prednost baš preko svog napadača samo nekoliko trenutaka pošto je Moratin pad u kaznenom prostoru prvobitno bio okarakterisan kao penal, da bi VAR promenio odluku. Usledio je hladan tuš i pogodak Zapate na asistenciju Valentina Lazara.

Paulo Fonseka može na kraju da zahvali izmenama na onom što se desilo, jer da sa istim nije pogodio, Milan bi sada vidao teškerane...

SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Đenova - Inter 2:2 (1:1)

/Voljaćo 20, Mesijas 90+5 - Tiram 30, 85/

Parma - Fiorentina 1:1 (1:0)

/Man 22 - Biragi 75/

Milan - Torino 2:2 (0:1)

/Morata 89, Okafor 90+5 - Tijao 30, Zapata 68/

Empoli - Monca 0:0

Nedelja

18.30: (1,95) Bolonja (3,50) Udineze (4,40)

18.30: (4,70) Verona (3,50) Napoli (1,80)

20.45: (3,80) Kaljari (3,45) Roma (2,00)

20.45: (1,50) Lacio (4,20) Venecija (6,75)

Ponedeljak

18.30: (4,30) Leće (3,60) Atalanta (1,95)

20.45: (1,37) Juventus (5,10) Komo (10,0)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Malik TijaoDuvan ZapataMilanTorinoIvan IlićVanja Milinković SavićLuka Jović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara