©Reuters
©Reuters

Pao dogovor! Nejmaru za dve sezone 160.000.000 evra, Embape sada može da ostane

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 16:18

Pari Sen Žermen i Al Hilal pregovaraju oko otkupa, reprezentativac Francuske najverovatnije neće menjati sredinu

Nejmar je sve bliže Al Hilalu, a Kilijan Embape ostanku u Parizu! Kako javlja ugledni L'Ekip, Al Hilal i Brazilac dogovorili su dvogodišnju saradnju, na osnovu koje će dugogodišnji igrač Svetaca inkasirati oko 160.000.000 evra.

Isti izvor kaže da je sada sve ostalo na klubovima. Prva ponuda je već predata Parižanima, a pregovori su nastavljani jutros. U svakom slučaju, deluje da će sve uskoro biti završeno.

Izabrane vesti

Takođe, ovaj posao bi sa sobom trebalo da povuče ostanak Kilijana Embapea u klubu, što je nagovešteno odlukom da bude vraćen na treninge pod komandom šefa stuke Luisa Enrikea. Poslednje informacije iz Francuske nagoveštavaju da će reprezentativac Trikolora i dalje nositi dres kluba iz Grada svetlosti.

Da su dve stvari usko povezane govori i činjenica da se Al Hilal okrenuo Nejmaru nakon što nije uspeo da se dogovori sa Pari Sen Žermenom oko Embapeove kupovine. Klub iz Saudijske Arabije je ponudio monstruoznih 300.000.000 evra, ali su Parižani to odbili. Sa druge strane, otvorila se mogućnost dolaska Brazilca, oko čijeg odlaska je bilo mnogo lakše pronaći dogovor.

Nejmar je na Park Prinčeva stigao na leto 2017. godine za rekordnih 222.000.000 evra. Al Hilal je bio spreman da pomeri granice po pitanju obeštećenja u svetskom fudbalu, ali PSŽ nije želeo da im proda Embapea.

Francuz ne samo da ostaje i da je vraćen u tim, nego u Francuskoj veruju da bi uskoro mogli da se obnove pregovori oko produžetka saradnje.

Podsetimo, Kilijan Embape je izbačen iz ekipe nakon što je odbio da aktivira treću, opcionu godinu iz ugovora (čime postaje slobodan igrač idućeg leta), a potom je odbio i da se preseli u Al Hilal.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Al HilalNejmarKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara