Karlos Boržes (Printscreen)
Karlos Boržes (Printscreen)

Još jedan sjajan Sitijev posao: Za 16.000.000 evra prodao tinejdžera bez minuta u prvom timu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 13:50

Vest Hem dogovorio prvo pojačanje ovog leta, ime mu je Karlos Boržes

Dok su se praktično svi rivali pojačavali za predstojeću sezonu, u Vest Hemu su bili fokusirani na pregovore sa Arsenalom oko Deklana Rajsa pokušavajući da izvuku što više novca. A kada su definitivno prodali kapitena, bacili su se na trošenje zarađenog novca.

Čekićari su ovog četvrtka dogovorili prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Vrlo, vrlo zanimljivo pojačanje. Engleski mediji pišu da je londonski klub postigao načelan dogovor sa Mančester Sitijem oko kupovine Karlosa Boržesa (19) za oko 16.000.000 evra.

Izabrane vesti

Reč je o krilnom fudbaleru koji je prethodnih godina u mlađim kategorijama oduševljavao fudbalsku javnost partijama, ali i brojkama. Konkretno u prethodnoj sezoni je za mladi tim Sitija postigao 29 i namestio još 18 golova, a pored završnice i plejmejkerskih sposobnosti, krase ga još odličan dribling i brzina...

Ipak, pomenuti učinak i kvaliteti nisu bili dovoljni da ubede Pepa Gvardiolu da mu u vrlo zahtevnoj sezoni ukaže priliku u prvom timu pa na debi u seniorskom fudbalu i dalje čeka. No, i u toj situaciji, bez ikakvog iskustva na velikoj sceni, Siti je uspeo da ga proda za ozbiljan novac. Daleko od toga da u mančesterskom klubu ne veruju u njega što potvrđuje informacija da su u dogovoru sa Vest Hemom uspeli da ubace povratnu klauzulu, za slučaj da Boržes u Londonu demonstrira da ima štofa za Premijer ligu.

Sve i da ne bude tako, Siti će odlično zaraditi na njemu. Doveo ga je još kao desetogodišnjaka iz Sportinga i napravio ozbiljan profit od njega. A Boržes je samo jedan u nizu igrača čijim prodajama Građani pune kasu. Samo u prethodnih dana su od prodaje igrača iz mladog tima zaradili 60.000.000 evra, a tek se čeka da Barnli ozvaniči kupovinu Džejmsa Traforda od kojeg će šampion Engleske zaraditi još dvadesetak miliona evra...



tagovi

Karlos BoržesMančester SitiVest HemLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara