Džejms Traford (Printscreen)
Džejms Traford (Printscreen)

Strašan posao Sitija: Prodao za 22.000.000 evra golmana bez minuta u prvom timu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 23:04

Džejms Traford blizu Turf Mura, ukoliko ispuni bonuse postaće najskuplje pojačanje u istoriji Barnlija

Godinama je Mančester Siti važio za najvećeg trošadžiju na fudbalskoj pijaci, plaćao je a da nije ni pitao koliko šta košta, ali je u poslednje vreme došlo do zaokreta u politici, pa Građani posluju vrlo dobro "u oba smera" što potvrđuje poslednja informacija sa Ostrva.

Kako javljaju praktično svi britanski mediji Siti je blizu dogovora sa Barnlijem oko prodaje mladog golmana Džejmsa Traforda (20) za oko 22.000.000 evra!

Izabrane vesti

Verujemo da vam njegovo ime ne znači previše, a i kako bi kad se radi o momku što još nije upisao zvaničan nastup za prvi tim Sitija. Prethodne dve sezone proveo je na pozajmicama u trećem rangu engleskog fudbala, prvo jednu polusezonu u Akringtonu, potom još godinu i po dana u Boltonu.

Međutim, daleko od toga da u Sitiju ne veruju u njegove kvalitete, samo što bi pored Edersona i Stefana Ortege i mnogo kvalitetniji i iskusniji čuvari mreže teško stigli do minuta, pa će omladinski reprezentativac Engleske ime graditi na drugom mestu. Ipak, u Sitiju veruju da je pred Džejmsom svetla budućnost što potvrđuje informacija Atletika da je u dogovor sa Barnlijem ubacio povratnu klauzulu, ali i ostavio mogućnost da izjednači bilo koju ponudu drugog kluba koja dođe na adresu Klaretsa. Pride će dobiti i 20 odsto od naredne prodaje…

Što se tiče obeštećenja, Sitiju će fiksno pripasti oko 17.500.000 evra, dok bi ostatak Traford mogao da mu donese kroz bonuse. Uspe li u tome, postaće najskuplje pojačanje u istoriji Barnlija. Trenutno taj status ima Vut Veghorst plaćen 17.500.000 evra.

Golmanska pozicija bila je jedna od gorućih na Turf Muru. Očekuje se da Bejli Pikok Farel napusti klub, a Vensan Kompani nije najzadovoljniji Arijanteom Murićem, takođe bivšim golmanom Sitija. Prva opcija novog prvoligaša bio je Bart Varbrugen, ali ga je Brajton pobedio i doveo golmana Anderlehta za 20.000.000 evra zbog čega se Barnli ekspresno okrenuo alternativi u vidu Traforda.

Siti bi u narednim danima dodatno mogao da zaradi od prodaje igrača iz sopstvene akademija. Kako pišu mediji na Ostrvu, Lester razmišlja o angažovanju Kaluma Dojla (19). On takođe nije debitovao za prvi tim, prethodne dve sezone proveo je na pozajmicama u trećoj ligi (Sanderlend) i Čempionšipu (Koventri), ali je novi trener Lisica Enco Mareska, koji je baš kao i Kompani pekao trenerski zanat kod Pepa Gvardiole, upoznat sa njegovim kvalitetima. Atletik piše da Dojlovu vrednost u Sitiju procenjuju na između 8.000.000 i 11.500.000 evra.

Kada već govorimo o Sitijevim akademcima, valja podsetiti da su Građani prošlog leta od prodaje petorice svojih đaka zaradili blizu 50.000.000 evra. Kada je reč o Barnliju, već je ovog leta potrošio 23.000.000 evra kako bi od Menhengladbaha otkupio Džordana Bejera te iz VBA doveo Daru O‘Šeja, a prema navodima pouzdanih izvora blizu je da sa Dortmundom dogovori kupovinu 19-godišnjeg štopera Sumaile Kulibalija za ukupno 15.000.000 evra.


tagovi

BarnliMančester SitiTransferiLetnji prelazni rok 2023Džejms Traford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara