Simunović (© FK Partizan)
Simunović (© FK Partizan)

Još jedan potpis u Humskoj: Desni bek produžio ugovor

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.02.21. | 12:58

Šestorica talenata vraćena u mlađe kategorije

Nastavlja Partizan politiku oslanjanja na produkte omladinske škole. Na tom talasu je u poslednje dve sezone afirmisao igrače za klubove iz „lige petica“ (Strahinja Pavlović, Filip Stevanović), osigurao se stipendijskim i(li) profesionalnim ugovorima za najveće talente klupske akademije, a da je ostao veran tom trendu pokazuje primer Marka Simunovića.

Desni bek iz „klase 2000“ u petak pre podne je produžio vernost crno-belima na još godinu dana. Prethodni ugovor isticao mu je na leto, a najnovijim činom Uprava je sprečila odlazak igrača bez obeštećenja i nagovestila da bi u narednom periodu mogao da dobije više šansi.

Izabrane vesti

S obzirom da je i dalje mlad, procenjeno je da je za Simunovićev razvoj najbolje da stiče minute u filijali, Teleoptiku, pod stručnim nadzorom trenera Alberta Nađa. A da se na leto vidi zaslužuje li prekomandu u prvi tim, gde su trenutno Aleksandar Miljković i povratnik iz Voždovca, Marko Živković, dok po potrebi poziciju desnog beka mogu da pokriju štoper Maki Banjak i krilo Aleksandar Lutovac.

Simonović je mladi reprezentativac Makedonije, a po dolasku u Partizan iz skopskog Vardara bio je pozajmljen portugalskom Setubalu, kalio se u Rakovici i Radu.

Inače, sva šestorica momaka koji su tokom priprema u Turskoj bili na oku treneru Aleksandru Stanojeviću (golman Lazar Slavković, štoper Aleksa Purić, ofanzivci Mihajlo Petković, Vanja Vlahović, napadači Marko Milovanović i Samed Baždar) vraćeni su u kadete ili omladince, uz napomenu da će jednom nedeljno trenirati sa prvim timom.


tagovi

Marko SimunovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara