(©Starsport)
(©Starsport)

Jedinstvo tako blizu, a tako daleko da ubere Lale

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 16:24

"Zaslužili smo da pobedimo", smatra mladi Strahinja Rakić

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Lazarevca/

Tako blizu, a tako daleko. Upravo ovih nekoliko reči možda najbolje objašnjava raspoloženje u taboru Jedinstva posle remija sa Vojvodinom (1:1) u utakmici 12. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Imali su Ubljani tri boda u džepu, ali im je Veličković ceo plen izvukao u finišu kada je doneo izjednačenje Novosađanima. Na taj način, izabranici trenera Miloša Obradovića nisu uspeli i pored ogromne želje da naplate trud koji su uložili u nameri da savladaju favorizovane goste.

Šansa je bila nadohvat ruke. Činjenica je da su Lale imale više od igre, nekoliko zicera, ali je tim sa Šepkovca prvi stigao do prednosti posle sjajnog poteza i solo akcije iskusnog Darka Jevtića. Denzel i Aćimović su možda mogli da je udvostruče, ali...

Dan pred duel sa Vojvodinom u Ubu su odlučili da produže saradnju sa Strahinjom Rakićem, Urošem Stevančevićem i Branislavom Runjajićem, trojicom igrača stasalih u omladinskom pogonu. Upravo jedan od njih, Strahinja Rakić, dao je ogronman doprinos u osvajanju boda.

"Pobeda nad Vojvodinom bila bi najbolja čestitka za nas da smo uspeli da slavimo. Nismo, a bili smo na pragu. Stepenik nas je delio od velikog trijumfa", rekao je Rakić, neposredno po završetku utakmice.

Šta je izostalo da učinak bude potpun?

"Ne znam kako bih to nazvao... Videli smo sebe posle utakmice sa uzdignutim rukama, na slavlju sa navijačima, ali detalj je odlučio. Detalj, koji nije bio naklonjen nama. Možda je i sreća mogla da nas pomiluje, zaslužili smo to. Kao što smo zaslužili i da pobedimo".

Mladi fudbaler, od nedavno član omladinske reprezentacije Srbije, veruje da njegov tim može da popravi utisak, pre svega po pitanju bodova u duelima koji slede.

"Atmosfera, a nju često apostrofiramo, nešto je što nas nosi. Ona nas drži, tera da budemo bolji, uspešniji. Zato sam ubeđen da ovaj tim Jedinstva ima šta da ponudi i na kraju pokaže da nije superligaš tek tako", poručio je Strahinja Rakić, mladi vezita kluba iz Uba.

PIŠE: MIloje Radičević


tagovi

Jedinstvo UbMozzart Bet Superliga

Ostale vesti


Najviše komentara