Jedan detalj spasio užasan derbi: Lukaku pogodio sa penala, Napoli sa desetoricom žali za bodom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 22:48

Prelazna ocena na Meaci tek za poslednjih 20 minuta fudbala (1:0), Dušan Vlahović pogodio u remiju Fiorentine i Sasuola (1:1)

Da nije bilo penala, gotovo da ne bi imalo šta da se spomene iz večerašnjeg derbija između Intera i Napolija. Ovako, sve se promenilo u 71. minutu, kada je Romelu Lukaku sa bele tačke slomio Napolitance i došao samo na bod od prvoplasiranog MIlana - 1:0 (0:0).

Napoli je posle penala, koji je skrivio David Ospina, ostao bez nezadovoljnog Lorenca Insinjea, koji je zaradio direktan crveni karton, ali je sa desetoricom igrača uspeo da stvori nekoliko dobrih prilika ored protivničkim golom. Ipak, malo Samir Handanović, a malo i sreća, bili su najzaslužniji zbog toga što su bodovi ostali na Đuzepe Meaci.

Izabrane vesti

Utakmica je dakle dobila prelaznu ocenu tek u poslednjih 20 minuta. Penal je posle pokušaja Sensija iznudio Mateo Darmijan, kojeg je Ospina zakačio po nozi, pa je arbitar Masa pokazao na belu tačku. Sa tom situacijom nije mogao da se pomiri Insinje, koji je svojim potezom ostavio ekipu na cedilu. I pored toga Gatuzov tim je napadao, dve dobre šanse je imao Politano, dok je onu kolosalnu u drugom minutu nadoknade propustio Andrea Petanja, koji je pogodio stativu Interovog gola.

Inter je i pored svih problema kroz koje prolazi došao do četvrte uzastopne pobede u Seriji A, ali će morati mnogo toga da popravi u svojoj igri ukoliko želi da se zadrži u vrhu. Napoli će ovaj meč pamtiti po nesrećnom porazu, ali je još uvek u konkurenciji za najviši plasman.

Dušan Vlahović je pogodio sa bele tačke u uzbudljivom derbiju protiv Sasuola, gde je na kraju došlo do ravnopravne podele plena (1:1). Gosti su vodili preko Hameda Traorea od 13. minuta, dok je srpski napadač izjednačio u 35. minutu meča.

Bila je to prava revija srpskih igrača na Artemio Frankiju. U domaćim redovima u poslednjoj liniji solidan posao odradio je Nikola Milenković, iako je upravo njemu kod vodećeg gola iza leđa pobegao Traore. Sa druge strane Filip Đuričić ušao na teren u poslednjih desetak minuta, umesto Žeremija Boge, ali nije uspeo mnogo da promeni situaciju po pitanju konačnog rezultata utakmice.

U situaciji pre jedanaestrca najvažniji posao je odradio Frank Riberi, koga je posle jedne uspešne varke u kaznenom prostoru srušio Lokateli.

Gotovo nezapamćena uzbuđenja viđena su u La Speciji, gde su gosti od 0:2 stigli do 2:2, a onda promašili jedanaesterac u šestom minutu nadoknade za potpuni preokret. Iz kože heroja u kožu potpunog tragičara u roku od samo nekoliko minuta uskočio je Musa Barou, koji je prvo u drugom minutu nadoknade izjednačio rezultat, pravim evrogolom sa blizu 40 metara udaljenosti, a onda nije uspeo da pogodi sa bele tačke za sva tri boda ekipe Siniše Mihajlovića.

Dva gola za Speciju postigao je Nzola, a rezultat je u 72. minutu smanjio Domingez na asitenciju upravo Baroua. Na kraju je heroj domaćeg tima postao golman Ivan Provedel, koji je pročitao udarac igrača Bolonje sa kreča.

Veliku pobedu na gostovanju u Veroni ostvarila je Sampdorija (2:1). Sve je krenulo sjajnim golom Ekdala u 41. minutu, a kompletirano izuzetnom kontrom i egzekucijom Valerija Verea na početku drugog poluvremena. Konačan rezultat postavio je Matija Zakanji sa bele tačke u 70. minutu utakmice. Najmanje uzbuđenja, mimo svih očekivanja viđeno je na Enio Tardiniju gde su Parma i Kaljari odigrali bez golova.

SERIJA A - 12. KOLO

Utorak

Udineze - Krotone 0:0

Benevento - Lacio 1:1 (1:1)

/Skjatarela 45 - Imobile 25/

Sreda

Juventus - Atalanta 1:1 (1:0)

/Kjeza 29 - Frojler 57/

Fjorentina - Sasuolo 1:1 (1:1)

/Vlahović 35 penal - Traore 13/

Đenova - Milan 2:2 (0:0)

/Kalabrija 52, Kalulu 83 - Destro 46, 60/

Inter - Napoli 1:1 (0:0)

/Lukaku 73 penal/

Parma - Kaljari 0:0

Specija - Bolonja 2:2 (1:1)

/Nzola 19, 63 - Domingez 72, Berou 90/

Verona - Sampdorija 1:2 (0:1)

/Zakanji 70 penal - Ekdal 41, Vere 54/

Četvrtak

20.45: (1,50) Roma (4,40) Torino (6,25)



tagovi

Romelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara