In Bom Hvan (©Reuters)
In Bom Hvan (©Reuters)

Javite Đuri da blokira aerodrom, Hvan ima ponudu Ajaksa

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.24. | 08:19

I još jednog holandskog velikana pride

Alo, Smiljka. Nek ide Đura da blokira aerodrom. Podstanar je pobegao. I ja ću ga pratiti“.

Tako je Ilija Čvorović govorio na kraju kultne drame Dušana Kovačevića “Balkanski špijun“, a slične će poruke verovatno u naredna dva ili tri dana dobijati i maltene svi članovi uprave Crvene zvezde, jer kraj letnjeg prelaznog roka mogao bi da označi i kraj odiseje In Bom Hvana u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

Nije to još definitivno, pošto crveno-beli tek treba da odluče da li će da Korejcu dozvole da ide, mada je sam tehički direktor Marko Marin iskreno rekao da je In Bom zaslužio da mu klub ne pravi probleme.

I to je apsolutno tačno, jer veliko je pitanje da li je u 21. veku bolji stranac igrao na stadionu “Rajko Mitić“. Uvek apsolutno posvećen, tačan i neumoran, uspeo je da za ovih godinu dana uđe u srca svih Zvezdinih navijača.

Logično, uspeo je da uđe i u teftere brojnih evropskih velikana. Prema saznanjima Mozzart Sporta, dva holandska velikana u ozbiljnom su klinču zbog 27-godišnjeg Korejca. Crvena zvezda na stolu ima ponude Ajaksa i Fajenorda, izvesno i priliku da na Hvanu zaradi ne samo igrački, već i finansijski.

Podsetimo, In Bom Hvan je prošlog septembra postao najskuplje pojačanje u istoriji crveno-belih, pošto je iz Olimpijakosa stigao za obeštećenje od 5.500.000 evra. Ali se od starta videlo da je sam njegov dolazak u srpski fudbal istinsko čudo, jer moderan igrač takvih kvaliteta odavno je trebalo da bude u nekoj od ligi petica. Ili bar u gigantma iz onih najbližih liga, a to Ajaks i Fajenord svakako jesu.

Sada bi mogao da dobije priliku. Mada Zvezda tek treba da se izjasni i to će učiniti možda već koliko danas. A, dok o tome razmišlja imaće na umu i da Hvanov ugovor ističe sledećeg leta i da je jedan od uslova prilikom džentlmenskog dogovora da se iz Atine preseli u Beograd bio baš taj da mu klub ne pravi problem kada stigne ponuda koja se ne odbija. Ova deluje baš takva, iako će Ajaks ove sezone izvesno igrati Ligu Evrope.

Naravno da bi Zvezdini navijači voleli da Hvana gledaju u Ligi šampiona, ali Srbija je ipak okruženje u kojem finansijski element ne sme da se zaboravi, a In Bom je svoje obavio pošteno. Problem je samo što se ovakvi igrači retko pronalaze u ligama poput srpske i vrlo je teško očekivati da će Zvezda uspeti da iskopa još jedan tako sjajan biser.

Nije to do novca. Jednostavno, majstori poput In Bom Hvana su retka privilegija.


tagovi

FK Crvena zvezdaAjaksHvan In BomFajenordLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara