Kristijan Eriksen (©Reuters)
Kristijan Eriksen (©Reuters)

Javila se Valensija - hoće Eriksena

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 11:26

Ali samo na pozajmicu...

Jedan od glavnih Interovih ciljeva ove zime biće da se ratosilja Kristijana Eriksena i njegovog ugovora vrednog 7.500.000 evra godišnje.

Ironično zvuči, ali Antonio Konte je insistirao na Eriksenovom dovođenju pre godinu dana, samo da bi danski vezista na kraju uglavnom sedeo na klupi i dobijao minute na kašičicu. Zbog toga se Eriksen sada nalazi na listi za odstrel, a kao moguća destinacija sada se pominje i – Valensija.

Izabrane vesti

Milanski dnevni sporstki list Gazeta delo Sport piše da je direktor Nerazura Bepe Marota dobio poziv od ljudi iz Valensije koji su pokazali interesovanje za Eriksena, samo što je u igri jedino pozajmica, čak i bez opcije otkupa na leto.

Valensija se nalazi u najtežem finansijskom momentu i letos je klub bio pred bankrotom što je mogla da bude posledica nove ekonomske krize zbog pandemije virusa korona. Vrhu kluba sa Mestalje su ruke vezane, odnosno nemaju mnogo novca na raspolaganju, pa bi čak i za tu pozajmicu morao da se napravi takav dogovor da dve strane podele isplatu njegovih plata.

Takav aranžman ne odgovara Interu koji želi da se reši i Eriksena i njegovih 7.500.000 evra godišnje. Inter je jedan od klubova koje je takođe pandemija virusa korona jako pogodila, a pogotovo zbog odluke kineskih vlasti da maksimalno ograniči poslovanje svojih kompanija van tla te zemlje. To znači da su porodici Žang ispred kompanije Suning ozbiljno vezane ruke, pa da će para za Inter biti sve manje.

Osim toga, jasno je svima u klubu da će to biti izuzetno težak posao jer je jako mali krug ekipa koje mogu da izdvoje novac za platu, čak i da obeštećenje bude simbolično. Zato u Interu strpljivo čekaju na promociju Maurisija Poketina za novog trenera PSŽ, kako bi se onda razgovaralo o konkretnim koracima. Tačnije o trampi za Leandra Paredesa, koji je nepoželjan u Parizu. Tu bi se pregovaralo o direktnoj trampi, bez ikakvih finansijskih dodataka. Stvar je u tome što Paredes odbija da se vrati u Italiju i želi drugi izazov u karijeri.

Eriksen je ove sezone prikupio svega 373 minuta, a posle reči Bepea Marote da je stavljen na transfer listu rastanak s Interom prilično jasna stvar. Podsetimo, nedavno je iz kluba otišao Radža Najngolan koji se vratio u Kaljari.



tagovi

ValensijaInterZimski prelazni rok 2021Kristijan Eriksen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara