Jamkam (©MN Press)
Jamkam (©MN Press)

Jamkam novi kapiten Radničkog

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 12:15

Nišlije najavile gostovanje na Banovom brdu i ponovo promenile lidera ekipe

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša/

Radnički je pretprošle sezone imao samo dva boda posle prvih šest kola, a prošle nijedan nakon četiri uvodne runde u Mozzart Bet Superligi i zato je za niške fudbalere od presudne važnosti da konačno jedno prvenstvo počnu serijom pozitivnih rezultata, što bi moglo presudno da odredi njihov put u nastavku šampionata.

Izabrane vesti

Novu sezonu, baš kao i prethodnu, Radnički startuje na Banovom brdu, protiv rivala sa kojim je dugo imao tradiciju odličnih rezultata, ali ju je pokvario u poslednje vreme, doživevši tri vezana poraza.

"Gostujemo sjajnoj ekipi koja već dugi niz godina ima okosnicu tima i dobre rezultate. Poznajem ljude koji vode taj klub, kao i dosta njihovih igrača. Prošle sezone igrali su grupnu fazu Lige konferencije, za ovu sezonu nisu izborili Evropu i sigurno je da će biti maksimalno motivisani da sada od prvog kola budu na evropskom koloseku. Počev od Docića, Kovača, Tedića, da ne nabrajam, imaju vrhunske igrače, međutim, ja sam rekao mojim igračima da naša ambicija mora da bude podjednako velika i da idemo tamo da odigramo jaku utakmicu", istakao je Nikola Drinčić, prvi trener Radničkog, na pres konferenciji na Čairu.

Drinčić je svojevremeno upravo iz Čukaričkog stigao u redove Radničkog kao fudbaler, a sada će, kao strateg, superligaški debi na klupi Nišlija imati upravo na Banovom brdu. Značajan deo svoje karijere u Čukaričkom je proveo i Stefan Čolović, sutra jedan od glavnih aduta gostujućeg tima.

"Imao sam mnogo problema sa povredom tokom prolećnog dela sezone, sada sam konačno zdrav, spreman i motivisan. Situacija u ekipi je mnogo bolja, oseća se da imamo više energije, novajlije su se sjajno uklopile. Mi smo i proletos pokazali da možemo protiv svakoga da igramo, ali nam je falio kontinuitet. Dobro smo radili napripremama, uhvatili taj model igre koji nam je trener nametnuo i nećemo odustajati od toga, protiv koga god i gde god da igramo. Znam koliko je Čukarički organizovan klub, svestan sam koliko će kompaktni, motivisani i agresivni izaći na teren, ali i Radnički je jedan od najjačih fudbalskih brendova u Srbiji, vreme je da mu vratimo taj sjaj, jer po kvalitetu sigurno imamo ekipu za prvih pet na tabeli", poručio je krilni napadač.

Drinčić je najavio da će i najnovije pojačanje Jovan Nišić biti u konkurenciji za sastav na premijeri u šampionatu, uz još jednu važnu informaciju, koju je saopštio bez dodatnog obrazloženja:

"Novi kapiten Radničkog biće Bazil Jamkam", promovisao je mladi strateg Kamerunca u novog lidera tima.

Utakmica Čukarički - Radnički igra se u subotu od 20 časova, a sudiće je Danilo Nikolić.


tagovi

Bazil JamkamRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara