Aleksandar Radovanović (©U_D_Almeria)
Aleksandar Radovanović (©U_D_Almeria)

Jača srpska kolonija u LaLigi: Bivši štoper Voše prešao iz belgijskog u španskog fenjeraša

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 18:15

Aleksandar Radovanović napustio Kortrajk posle tri godine i potpisao za Almeriju

Dugo je italijanska Serija A važila za 'omiljeno' prvenstvo među Srbima, ali je poslednjih godina među njima sve popularnija i LaLiga. Jedanaest naših fudbalera započelo je aktuelnu sezonu u španskom prvenstvu, a srpsku koloniju na Pirinejskom poluostrvu ove subote je pojačao Aleksandar Radovanović.

Nekadašnji defanzivac Vojvodine napustio je Kortrajk posle tri godine i potpisao za Almeriju do leta 2025.

Izabrane vesti

Radovanović je u Kortrajk stigao januara 2021. iz Lansa za nepoznatu sumu novca i u narednoj sezoni odigrao važnu ulogu, upisavši 26 nastupa u Župile ligi, ali je prošle sezone dolaskom Bernda Štorka na klupu belgijskog kluba zapao u drugi plan, te je drugi deo takmičarske godine proveo na pozajmici u američkom Ostinu. Pa iako se situacija popravila ove godine, a 30-godišnji defanzivac odigrao 11 mečeva u jesenjem delu šampionata, odlučio je da napusti Kortrajk, koji mu je izašao u susret i pustio ga bez obeštećenja, budući da mu je na leto isticao ugovor.

U novoj sredini imaće iste ambicije kao i u dosadašnjoj, s obzirom na to da je Almerija kao i Kortrajk zakucana za dno tabele.

Radovanović je pre inostrane karijere nastupao u Vojvodini, subotičkom Spartaku, OFK Beogradu i Mačvi iz Šapca u kojoj je i ponikao.



tagovi

Aleksandar RadovanovićKortrajkAlmerijaZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara