Aleksandar Radovanović (
Aleksandar Radovanović (

Aleksandar Radovanović u nemilosti novog trenera: Kortrajk odbio dve ponude, MLS jedini izlaz

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.02.23. | 15:19

Srpski štoper precrtan od strane Bernda Štorka, već tri meseca u rezervnom timu

Sve je bilo bajno po srpske fudbalere u Kortrajku do početka Mundijala. Ipak, baš tada uprava je smenila Adnana Čustovića i angažovala Bernda Štorka, a dolaskom nemačkog stručnjaka na klupu belgijskog kluba promenio se i status Marka Ilića i Aleksandra Radovanovića u timu. O Iliću je već bilo reči, iako statistički među najboljim golmanima u prvenstvu, 25-godišnjak je u potpunosti izgubio mesto među stativama, a sada se u fokusu belgijskih medija našao i Radovanovićev slučaj.

Naime, nekadašnji štoper Vojvodine odigrao je u jesenjem delu sezone 11 mečeva, ali je posle Štorkovog angažovanja prebačen među rezerve. Tamo je već tri meseca i kako stvari stoje neće se vraćati u prvi tim.

Izabrane vesti

"Više ne postoji šansa da se on vrati u moj tim", rekao je Štork još u decembru posle prijateljske utakmice sa Serkl Brižom. Imaju iz kluba i objašnjenje za takvu odluku nemačkog stratega.

"Radovanović se nije na vreme vratio posle mundijalske pauze kada je Bernd počeo sa poslom. Želimo da radimo jedino sa igračima koji su sto odsto posvećeni našem klubu. Znao je od početka kakve će posledice biti. Poneo se neprihvatljivo za jednog profesionalnog fudbalera", istakao je izvršni direktor Kortrajka Matijas Leterm.

Srpski štoper pak tvrdi kako nije ni razgovarao sa Štorkom.

"Nikada nisam pričao sa novim trenerom. Zašto još nije razgovarao sa mnom? Žao mi je. Možda nije ni trebalo da priča sa mnom. Njegov dolazak je bio neophodan klubu, promenio je neke stvari koje će biti od koristi klubu", rekao je Radovanović.

Posle svega rastanak je jedino logično rešenje, najbolje za sve. Uostalom, u januaru se pojavila mogućnost da Radovanović napusti klub, ali…

"Imao sam dobru ponudu od Zulte Varegema, ali Kortrajk nije želeo da pojačam direktnog konkurenta. Zašto je onda Timotiju Derijku dobio dozvolu da ode u isti klub zimus? Ako sam ionako ovde suvišan, zar ne bi trebalo da odem negde gde mogu da igram? Čak sam im predložio da ne igram derbi ako pređem u Zulte. Ostende je takođe poslao lepu ponudu, ali iz istog razloga mi nije dozvoljeno da odem. Odbio sam i ponudu Himkija jer mi se nije svidela opcija da odem u Rusiju na pet meseci i onda se vratim u Belgiju. Maksimalno poštujem odluku kluba i trenera", istakao je Radovanović.

Ni Letern ne krije da je stopirao dva transfera 29-godišnjeg defanzivca.

"Nemamo ništa protiv potencijalnog transfera. Imao sam dogovor sa Himkijem koji se i njemu u početku svideo, ali je onda transfer jednostavno propao. Nakon te ponude, dobili smo predlog za transfer od Zulte Varegema i Ostendea. S obzirom na situaciju u kojoj je Kortrajk sada, nisam želeo da ga pustim direktnom rivalu. Za mene ovo nije slučaj Kortrajk protiv Radovanovića. Nemam problem sa snom zbog ove situacije. Ukoliko se neki klub raspita, detaljno ćemo sve razmotriti i pokušati da pronađemo dogovor."

Na kraju bi, baš kao i njegov sunarodnik i saigrač Ilić, izlaz mogao da nađe u MLS. Prema pisanju tamošnjeg Nieuwsblad-a, američki Kolambus Kru je već poslao upit čelnicima Kortrajka da mu pozajme Radovanovića do kraja sezone.

Radovanović je karijeru počeo u Mačvi, a nastupao je još za OFK Beograd, subotički Spartak, Vojvodinu i Lans iz kojeg je i stigao u Kortrajk pre dve godine.


tagovi

KortrajkAleksandar Radovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara