Foto: Reuters
Foto: Reuters

Iz PSŽ-a poručuju: Nije prelom zgloba, Nejmar van terena oko tri nedelje

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 16:44

U narednih 48 sati Brazilac će biti podvrgnut još detaljnijim pregledima

Nije baš prijatno biti u koži Pari Sen Žermena ovih dana. Juče je gigant iz Francuske prestonice pretrpeo neočekivani poraz od Liona na Parku Prinčeva, drugi u poslednje četiri utakmice iz kojih su Sveci osvojili svega četiri od mogućih 12 bodova. Danas je na žrebu za osminu finala Lige šampiona izvučena Barselona, istina, koja ove sezone ne liči na onog sejača straha iz poslednje decenije. Ali Barsa je Barsa i uvek je lepo izbeći je. Kao ulje na vatru došla je jučerašnja povreda Nejmara.

Prve prognoze nakon prinudlog izlaska iz igre usled makaza u koje ga je prilikom starta uhvatio Lionov Tijago Mendeš nagovestile su da je reč o prelomu zgloba leve noge, ali danas je iz klupskih redova došla informacija da se ipak radi o uganuću zbog kojeg će Brazilac odsustvovati tri nedelje. Ako ne bude odstupanja najskuplje plaćeni igrač u istoriji fudbala mogao bi da propusti pet utakmica, odnosno okršaje sa Lorijanom, Lilom i Strazburom do kraja 2020. i duele sa Sent Etjetnom i Brestom početkom 2021. godine.

Izabrane vesti

Na neki način Tomas Tuhel može da odahne jer je među pomenutim rivalima jedino Lil na stadionu Pjer Moro trebalo da bude ozbiljan izazov za Svece. Iz kluba navode i da će u narednih 48 sati biti obaljena dodatna testiranja. Dakle i dalje postoji momenat strepnje za Svece jer je za 13. januar zakazan derbi sa Olimpikom iz Marselja za trofej Superkupa Francuske.

PSŽ već sada, posle 14. kola ima četiri prvenstvena poraza. Poređenja radi, prethodne sezone je nakon 28. rundi u trenutku kada je prekinuto prvenstvo imao jedan manje. A za tačno dva meseca gostovaće Barseloni i do tada će svakako želeti da povrati lidersku poziciju u Ligi 1. Ipak, deo tog puta bez Nejmara biće znatno teži.



tagovi

NejmarPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara