Sa meča Šefild Venzdeja (©Reuters)
Sa meča Šefild Venzdeja (©Reuters)

Iz minusa u plus preko noći: Šefildu prepolovljena kazna

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.11.20. | 10:53

Smešila se Liga jedan Šefild Venzdeju sve do sinoć

Sezona nije bila ni počela, a Šefild Venzdej je već bio viđen za ispadanje iz Čempionšipa. Disciplinska komisija kaznila je Sove oduzimanjem 12 bodova zbog kršenja pravila o trošenju novca u Čempionšipu. Mućkao je Venzdej i fingirao finansijski izveštaj za sezonu 2017/2018. Ubačen je doprinos od prodaje Hilsboroa iako je transakcija obavljena godinu dana kasnije.

Ali nije se Šefild mirio sa sudbinom i pravdu je potražio na sudu. Klub je u avgustu podneo žalbu Arbitražnom veću lige protiv odluke disciplinske komisije Engleske fudbalske lige da klubu izrekne sankciju u vidu oduzimanja 12 bodova za sezonu 2020/2021.

Izabrane vesti

Iz Šefild Venzdeja stigla je potvrda da je žalba delimično uvažena. Arbitražno veće lige odlučilo je da prepolovi kaznu i Sovama oduzme šest bodova. Zahvaljujući promeni odluke, Šefild Venzdej je preko noći iz minusa prešao u plus.

Na deset odigranih utakmica tim koji predvodi Geri Monk je slavio tri puta i upisao pet poraza i dva nerešena ishoda. Pozicija Venzdeja na tabeli nije se promenila uprkos tome što je kazna ublažena. Sove sa pet bodova drže fenjer u Čempionšipu, ali je sada mnogo realnije pričati o opstanku pošto im zona spasa beži jednu pobedu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara