Iz Čuke pred Partizan: Da bude zanimljivo i žestoko

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.12.20. | 13:26

U subotu je na programu derbi 17. kola Superlige...

Partizan je u seriji od četiri prvenstvene pobede, Čukarički nije izgubio ligaški meč već mesec i po dana. Crno-beli su konačno drugi, Brđani dele četvrto mesto. Dakle, jasno je da će ovaj okršaj poneti epitet derbija 17. runde Superlige (subota, 16.00)

U junu ove godine, na Banovom brdu, Partizan je ubedljivo slavio protiv Čukaričkog - 4:1. Tada je Čuku u specifičnoj situaciji sa klupe takođe predvodio Dušan Đorđević, sadašnji šef struke...

Izabrane vesti

"Pred tu utakmicu Aleksandar Veselinović je bio bolestan, kao i mnoštvo naših igrača, koji su tada bili zaraženi koronom. I pored toga odlično smo počeli utakmicu, sećam se dobrih pola sata naše agresije, Partizan nije uspeo da uspostavi igru. Ali desio se upečatljiv beg Asana i crno-beli su poveli. Iskoristio je Partizan i drugu šansu, posle slobodnog udarca Natha, a i treću posle kornera, dakle sve tri prilike koje su imali u prvih 45 minuta. Sve to je bilo šokantno po nas. Nadam se da nam se takve stvari ovoga puta neće desiti", prisetio se poslednjeg susreta beogradskih rivala šef struke Čukaričkog.

Partizan je jedan od najkvalitetnijih timova u domaćem šampionatu, pa i ne čudi da takva ekipa koristi svaku šansu koja im se ukaže. Na to je i upozorio Đorđević.

"Tako kvalitetne ekipe nemaju mnogo milosti kad im dozvolite situacije koje mogu da pretvore u šansu ili gol. Tu je iskustvo upravo iz te pomenute utakmice, u ekipi imamo igrača koji su mnogo puta nastupali protiv Partizana ili Crvene zvezde. Na drugoj strani, posedujemo i mi kvalitete, i to izuzetne, tako da se nadam da ćemo pružiti žestok otpor. Cilj je da pokažemo da posedujemo ozbiljan kvalitet i organizaciju u igru, voleo bih da utakmica bude zanimljiva za gledanje i žestoka u svakom pogledu".

Đorđević je potom uporedio Čukarički i Partizan iz juna i decembra ove godine...

"Čukarički je, kao što sam rekao, pred taj meč imao ozbiljne kadrovske probleme. Nama su zbog korone jedan za drugim 'otpadali' igrači iz sastava, svakako to nikako nije bio momenat za utakmicu protiv Partizana. Tada ih je predvodio Savo Milošević, a bili su u prednosti pre svega u kompletnosti ekipe. Sada su drugačije okolnosti, kompletirali smo se, nadam se i stabilizovali u igri. Sada oni imaju drugog trenera, predvodi ih Aleksandar Stanojević. Znamo se dugo, igrali smo zajedno u Obiliću početkom 90-tih, tada je on bio na pozajmici iz Partizana. Drugačiji je tip od Sava, fajter je, drugačije vodi utakmice, želi da ekipa izgleda po njegovom karakteru, da je agresivna, žestoka... Stanojević je izuzetan trener, koji je već mnogo toga napravio u karijeri".

Oba tima su u odličnoj formi, Đorđević veruje da postoje svi preduslovi da publika ispred malih ekrana uživa u sjajnom meču.

"Svaki dan pričam sa igračima, govorim da mora još bolje. Daleko od toga da mi pretimo Partizanu, ali kao ekipa rastemo i imamo još prostora da napredujemo. Siguran sam u to", zaključio je Đorđević poručivši da nema dilema oko sastava.


tagovi

Dušan Đorđević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara