Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Ivićev Votford na popravnom: Roteram stiže na Vikaridž roud

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.12.20. | 13:36

Čeka srpski strateg Troja Dinija kao ozeblo sunce

Gotovo tri meseca Vikaridž roud bio je neosvojiva tvrđava za protivnike. Opsedali su ga mnogi, ali je tek u prošlom kolu Kardif Siti iz predgrađa Londona uspeo da se vrati sa celim plenom i uzdignutog čela. Posustao je Votford u 16. kolu najbolje druge lige na svetu, a da stvar bude gora, Kifer Mur je poslao Ivićevu družinu van plej-of zone. U 17. rundi Čempionšipa, na Vikaridž Roud stiže Roteram, a Stršljenovi večeras žele da se vrate na pobednički kolosek.

Teško da je mogao Vladimir Ivić da poželi boljeg protivnika za vađenje fleka i početak nove serije na domaćem terenu. Roteram spada među najpoželjnije gostujuće ekipe u Čempionšipu, a izuzetno loša izdanja gurnula su ga nadomak zone ispadanja. Liga 1 osmehuje se Mlinarima iz južnog Jorkšira. Vezao je Roteram pet utakmica bez pobede, a isto toliko susreta nije osvojio ni bod na gostovanju, tačnije od 24. oktobra kada je remizirao sa Notingem Forestom. Da nije bilo gola Majkla Ihiekve u 92. minutu protiv Vikomb Vonderersa, Roteram bi duel sa Stršljenovima dočekao bez pobede na strani. A taj trijumf nad Vikombom datira iz septembra meseca i otvaranja nove sezone u Čempionšipu.

Izabrane vesti


Votford je nakon odličnog starta zapao u krizu rezultata. Izabranici Vladimira Ivića u prethodnih pet rundi ostvarili su samo jednu pobedu, i to ubedljivu – protiv Prestona na Vikaridž Roudu (4:1). Slabiji učinak u novembru „oterao“ je Stršljenove od vrha tabele, ali je bodovna razlika jako mala, skoro da se i ne oseti, pa bi Ivićeva četa u slučaju uspeha ponovo mogla u sam vrh. Na Vikaridž Roudu Votford je skoro nepogrešiv. Da se nije ukazao Kifer Mur, Votford bi kod kuće bio neporažen, a impresivan je podatak koji kaže da su u tekućoj sezoni Stršljenovi upisali šest pobeda kod kuće uz remi, te taj jedan poraz.

Odbrana je bolji deo Ivićevog tima. Stršljenovi su treća odbrana Čempionšipa, igraju jako čvrsto i samo su Koventri i Stouk dva puta na jednom meču pogađali metu, ali su sa Vikaridž Rouda odlazili pognute glave. Očekuje Vladimir Ivić da ofanzivni deo tima proradi i da napadači, prvenstveno Troj Dini, krenu u serijama da tresu protivničke mreže. Votford i Roteram dugo su u raskoraku po pitanju rangova i biće ovo prvi njihov susret od 2015. godine kada su Stršljenovi slavili sa 3:0 kod kuće, a Troj Dini upisao se na semaforu na tom meču.

Poraz od Kardifa bio je hladan tuš, možda je došao u pravi čas da Ivićevi puleni shvate da nisu nedodirljivi na Vikaridž Roudu. Neosvojiva tvrđava pala je posle tri meseca. Vreme je za početak nove serije od koje će umnogome zavisiti položaj Votforda kada se na kraju ligaškog dela podvuče crta. Domaći teren najveći je Votfordov adut, a sada su tu i navijači.

ČEMPIONŠIP - 17. KOLO

Utorak

20.45: (2.35) Koventri (3.10) Luton (3.25)

20.45: (2.60) Hadersfild (3.00) Šefild Venzdej (2.95)

20.45: (2.25) Milvol (3.20) KPR (3.35)

20.45: (2.80) Stouk (2.95) Kardif (2.80)

20.45: (2.85) Svonsi (3.20) Bornmut (2.55)

20.45: (1.52) Votford (4.00) Roteram (7.00)



tagovi

ČempionšipvotfordVladimir Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara