Čelnici crno-belih u loži stadiona Sao Migel (© FK Partizan)
Čelnici crno-belih u loži stadiona Sao Migel (© FK Partizan)

Ivica Iliev: Prolaz je tu, veliki sam optimista, verujem u evropsku jesen

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.08.21. | 10:56

„Sad nam je potrebna podrška“, dodaje Miloš Vazura posle poraza Partizana na Azorskim ostrvima

Prvi put ovog leta Partizan je podbacio. Nije bio dobar nazad, nije ni napred, pogubio se u vezi, što je za posledicu imalo poraz od Santa Klare (1:2) i suženu stazu ka grupnoj fazi Lige konferencije.

Među crno-belima vlada nezadovoljstvo igrom, ali blago usled rezultata, jer im ostavlja šanse da u revanšu urede ono što su propustili u Ponta Delgadi.

Izabrane vesti

Energetski smo odigrali jednu od najslabijih utakmica, kao da nismo znali šta da očekujemo od protivnika. Da su nam energija i samopouzdanje bili kao u prethodnim utakmicama, to bi bilo totalno drugačije. Igrači su ušli u utakmicu sa većim respektom nego što je trebalo. I pored toga, delovalo mi je da ćemo preokrenuti rezultat. Veliki sam optimista, posebno uz naše navijače, na našem stadionu, sa novom energijom. Sada kad već znamo ko su Portugalci. Verujem da je prolaz tu i da ćemo dočekati evropsku jesen“, smatra Ivica Iliev.

Prvi čovek sportskog sektora crno-belih ne želi da traži izgovor u činjenici da na Azorska ostrva nisu putovala tri projektovana startera: Saša Zdjelar, Nemanja Jović i Danilo Pantić.

Sigurno nas je poremetilo nekoliko izostanaka, ali to ne bi trebalo da bude alibi. Pantić nije igrao ni protiv Sočija, nedostajali su nam i Zdjelar i Jović. Zdjelar je srce naše ekipe i to je veliki udarac za nas. Verujem da će biti spreman za utakmica sezone. Ubeđen sam da bi, sa onakvom atmosferom kao protiv Sočija, pale i mnogo jače ekipe od Santa Klare. Verujem u ove momke! Pokazali su se mnogo puta kad je bilo najteže, čak i u četvrtka sam u pojedinim delovima utakmice osećao da mogu da preokrenu, čak i kad je domaćin dao gol. Vratili smo se, smanjili, imamo aktivan rezultat. Bili smo blizu izjednačenja, a verujem da je moglo da dođe i do preokreta.“

Tim Aleksandra Stanojevića je poklekao, ali je i dalje u igri. Samo, moraće daleko veštiji da bude narednog četvrtka.

Verujem da ćemo uz veću energiju, na našem stadionu, dvomeč završiti u našu korist. Sa druge strane, pričamo o predstavniku jedne od najjačih liga Evrope, odmah posle 'liga petice', o fudbalskoj naciji, sa mnogo Brazilaca i kvalitetnih igrača. Ako smo mogli Soči da nadigramo, verujem da ćemo uspeti i protiv Portugalaca“, ne napušta optimizam Ivicu Ilieva.

Rezervisti Suma i Terzić protiv Karvalja (© FK Partizan)Rezervisti Suma i Terzić protiv Karvalja (© FK Partizan)

Generalni direktor Parnog valjka, Miloš Vazura već je zagledan ka revanšu.

„Naša šansa je u Beogradu, pred krcatim stadionom. Imamo aktivan rezultat, možemo da prođemo dalje. Ušli smo nervozno u utakmicu, ali će u Beogradu izgledati drugačije. Malo su nas poremetile povrede, dva dana pred put izostao je Zdjelar, pre sedam dana Danilo Pantić, ranije i Nemanja Jović. U Beogradu očekujem bolji rezultat i podršku navijača. Sa ispunjenim tribinama možemo sve da uradimo“, u kratkim crtama je posle gostovanja u Portugaliji predočio Vazura.

Na osnovu izjava prvog operativca kluba, stiče se utisak da Partizan lošije od prikaza u prvom susretu ne može.

Rezultat je aktivan. Ovo je bilo prvo poluvreme, drugo je u Beogradu, na našem terenu i pred našim navijačima koji će nam biti 12. igrač. Očekujem pozitivan rezultat i verujem u ove momke. Kako god je to izgledalo sinoć, znamo da su dali sve od sebe, zajedno sa Stručnim štabom. Nastavljamo pozitivnim mislima i mislim da će biti mnogo bolje u Beogradu.“

Portugalci, pojačani Brazilcima, pokazali su se kao tehnički nadaren i fizički besprekorno spreman tim.

Trener nas je obavestio kakvi su, znali smo da su teški, ali sada sigurno znamo više o njima“, dodao je Miloš Vazura, uveren da bi ambijent u Humskoj mogao da igra presudnu ulogu narednog četvrtka. „Najbitnije je da bude pun stadion! Pozivamo sve navijače da dođu, sada nam je potrebna podrška, stvarno“.


tagovi

Ivica IlievMiloš VazuraFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara