Navijači Bajerna ljuti: Stop glupiranju s dresovima!

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 13:04

"Bez crveno-belog dresa, unakaženog grba, naša Mia san mia samo je obična fasada"

Navijači Bajerna, ono tvrdo jezgro, generalno je liberalno orijentisano i redovno se distancira od desničarskih organizacija, homofobije ili rasizma, ali isto tako grupa teži tradicionalizmu po mnogim pitanjima.

Videli smo nedavno više njihovih protestnih akcija prlikom pokušaja da se usvoji zakon o ulazu stranog kapitala u nemački fudbal, što bi bio prvi ozbiljan korak ka ukidanju pravila 50+1. Pre toga imali su učešće u rušenju odluke rukovodilaca Lige da se Bundes igra ponedeljkom, dok su neke društvene anomalije redovno 'obrađene' kroz transparente na tribinama.

Izabrane vesti

Tokom sinoćnjeg derbija sa Bajer Leverkluzenom, ozbiljnu pažnju privukao je veliki dres razvijen iza gola gde nalaze najvatrenije pristalice i jasna poruka upravi kluba: "Klupske boje su nedodirljive"!

U sveopšti haos s nakardnim bojama opreme koje u potpunosti odudaraju od klupskog identiteta, a koji traje već nekoliko godina unazad, zabasao je i Bajern. Doduše, Bavarci su se još i ponajmanje od svih velikana glupirali s bojama dresa, međutim očito da je navijačima i to zasmetalo.

Oni su citirali prvi pasus klupskog statuta: "Klub se zove Bajern Minhen, ima sedište u Minhenu i upisan je uregistar klubova Okružnog suda u Minhenu. Boje kluba su crvena i bela".

Adidas je za ovu sezonu Bajernu dizajnirao dres dominantno crvene boje, ali sa crnim primesama, u kojima su obeležje glavnog sponzora (Dojče telekom), grb, logo tehničkog sponzora...

Od bele ni traga.

Zanimljivo da je protiv Leverkuzena Bajern igrao u specijalnim sivim dresovima, povodom Oktoberfesta, međutim za navijače ni to nije bio dovoljan razloga da se prave takvi istupi.

Otuda je na južnoj tribini u jednom času osvanuo i drugi transparent: "Bez crveno-belog dresa, unakaženog grba, naša Mia san mia samo je obična fasada".

Već postoje nagoveštaji da će želja navijača biti ispunjena. Bajern se iduće sezone vraća tradicionalnim bojama, javljaju pojedini nemački mediji.



tagovi

novi dresovi

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara