Dragoljub Zbiljić (Star Sport)
Dragoljub Zbiljić (Star Sport)

Zbiljić preuzeo Zajednicu: Pravimo listu onih sa najviše saopštenja, treba nam gospodskiji pristup

Vreme čitanja: 4min | pon. 10.06.24. | 19:02

Generalno, klubovi moraju da pokažu više poštovanja jedni prema drugima. Pre svega prema FSS-u, takmičenju, sudijama... Sudije da pokažu više poštovanja prema klubovima..."

Sada je i zvanično. Nakon sednice u beogradskom hotelu Radison, Dragoljub Zbiljić je postao novi predsednik Zajednice klubova Sruperlige Srbije. Nasledio je predsednik FK Vojvodina kormilo od Dragomira Lazovića koji je proveo dva puna mandata, odnosno osam godina, na čelu pomenute organizacije.

Pet klubova predložilo je novopečenog predsednika koji nije imao protivkandidata. Samim tim, sednica je prošla prilično "glatko".

Izabrane vesti

|"Lepa poruka sa današnje sednice - da primoredaja funkcije može da se obavi u svečarskom tonu i bez halabuke. Poslata je poruka jedinstva. Predsednik FSS Srbije Dragan Džajić bio je na današnjoj sednici. Generalni sekretar Jovan Šurbatović takođe. Bili su svi članovi Zajednice Superlige i ono što mi je posebno drago jeste da sam dobio jednoglasnu podršku, što znači i pun legitimitet za rad", poručio je Zbiljić, pa objasnio kako su već na današnjem imenovanju obuhvaćene neke od ključnih tema na kojima će se bazirati plan delovanja Zajednice: "Otvorili smo nekoliko interesantnih tema. Obavićemo prve razgovoe sa FSS kako bismo videli kako možemo dodatno da unapredimo takmičenje po pitanju regularnosti, podizanja brenda, marketinških akcija... FSS je krenuo da radi infrastrukturna sređivanja koja podrazumevaju sedam terena sa hibridnom travom i tri sa veštačkom podlogom. Imaćemo mnogo bolje uslove da podignemo brend naše lige. Kada podignemo brend, uvek dolaze dodatni sponzori. U našoj ligi je jako mali broj stranih kompanija koje investiraju bilo šta. Taj loš trend moramo da promenimo. Postoje velike svetske kompanije koje rade na teritoriji Srbije, ali to mogu biti i kompanije koje za sada posluju na Evropskom tržištu. Moramo podići regularnost i brend, a infrastruktura je osnov. Moramo da podignemo i kvalitet takmičenja zbog izazova u Evropi koji nas čekaju i na reprezentativnom i na klupskom nivou. Naši klubovi mogu da ostvare određeni broj bodova u Evropi, a da to ne budu samo Zvezda i Partizan. Čestitam i TSC-u na dobroj sezoni u Evropi. Očekujem da Vojvodina i Radnički prate taj trend ove godine i da dođemo do bodova koji bi dodatno pomogli u boljem pozicioniranju srpskog fudbala."

Minule sezone, naročito kako se prvenstvo bližilo kraju, saopštenja mnogih klubova zatrpala su srpsko medijsko nebo. Zbiljić već ima plan kako se boriti protiv pojave koja je postala deo standardnog kolorita u srpskom fudbalu.

"Baš smo pričali o tome na izvršnom odboru. Tražili smo od gospodina Pivića, direktora takmičenja da nam dostavi kvartalno koji su klubovi koji se najviše oglašavaju. Pa da probamo da razgovaramo sa njima i vidimo šta je to što najviše smeta. Generalno, klubovi moraju da pokažu više poštovanja jedni prema drugima. Pre svega prema FSS-u, takmičenju, sudijama... Sudije da pokažu više poštovanja prema klubovima i to je vrlo blizu nekog dobrog nivoa. Igrao se jako dobar fudbal i uz malo više gospodskog pristupa možemo dodatno da podignemo nivo. Nećemo odmah pribegavati represivnim merama, već ćemo insistirati na velikom broju razgovora, putovanja, obilaženja... Obilazićemo radove FSS-a. Verujemo na reč da će biti gotovi za 30 dana, ali verujte mi da ću obilaziti određene terene. Ne samo Karađorđe, gde sam predsednik", objasnio je Zbiljić, pa baš na primeru kluba u kojem je rukovodeći, slikovito prikazao važnost dovođenja terena u red: "U Vojvodinu dođe Njegoš Petrović iz španske lige. Malo mu je teško da igra na ovim terenima. Teško je i nekog novog Njegoša dovesti, a treba nam za Evropu. Ofanzivno svi klubovi ulaze u prelazni rok, mislim da i finansijski dobro stoje. Vidim da su svi puni samopouzdanja. Interesantna sezona je ispred nas."

Tema smanjivanja broja klubova u Mozzart Bet Superligi danas nije obuhvaćena, što ne znači da se o njoj ne razmišlja, kao i da sam Zbiljić nema stav o njoj.|

"Nismo razgovarali danas o smanjivanju takmičenja. Dosta vremena je ispred nas. Kao predsednik Vojvodine mogu da vam kažem da jesam za smanjivanje broja klubova. Ne na 12, ali na 14, da. Kroz plej-of utakmice vidimo da to izgleda mnogo bolje, međutim, treba mnogo razgovarati. Ima mnogo mesta u unutrašnjosti kojima znači... Treba razgovarati. Takve odluke ne treba donositi preko noći."

Iskoristio je novi predsednik Zajednice da poželi sreću reprezentaciji Srbije na dolazećem Evropskom prvenstvu na kojem izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraju u grupi protiv Engleske, Slovenije i Danske.

"Poželeo bih našoj reprezentaciji puno uspeha na Evropskom prvenstvu. Jako verujem u rad Dragana Stojkovića Piksija, imamo odličan tim, treba da verujemo u sebe i podignemo glavu. Očekivao sam da se veliki broj klubova oglasi, ali nisam video poruke podrške ovih dana. Naša reprezentacija to zaslužuje. Pokazuje ozbiljne rezultate prethodnih godina i treba optimistički gledati na predstojeće prvenstvo."


tagovi

Dragoljub ZbiljićZajednica Super lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara