Portu (©Reuters)
Portu (©Reuters)

Đirona zapela za drugo mesto, Real Madrid se čuva za finale sa Borusijom Dortmund

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.05.24. | 13:04

Vanredno 36. kolo Primere sredinom sedmice

Ostala su još tri kola u španskoj Primeri, a u utorak je na delu Đirona, koja se bori sa katalonskim rivalom iz Barselone za drugo mesto. Biće prisutan i šampion Real Madrid, a glavni grad Španije će posetiti Deportivo Alaves.

Đirona želi da se vrati na vicešampionsku poziciju koju je u prošlom kolu izgubila od Barselone. I za to može da koristi kućno okruženje stadiona Montilivi, što je za nju važna činjenica. Ipak, Viljareala je takođe u dobroj formi i doći će po bodove.

Izabrane vesti

Treći najbolji domaći učinak, to je Đironina vizit karta. U celoj ligi postoje samo dve ekipe koje se ponose boljim rezultatima pred svojim navijačima i sakupile su više bodova od najvećeg iznenađenja na Pirinejima ove sezone.

Đirona može da bude ponosna na ono što je do sada postigla. Došla je do pozicija u gornjem domu, jedno vreme je bila i vodeća, a u ovom trenutku već je jasno da će skromni tim iz Katalonije igrati i Ligi šampiona naredne sezone.

22.00: (1,80) Đirona (4,00) Viljareal (4,50)

Trener Mičel radi fantastičan posao vodeći tim koji je trenutno treći posle pobede Barselone nad Sosijedadom u ponedeljak. Upravo je nad Blaugranom Mičelov sastav nedavno uspeo da pobedi i zahvaljujući ovom rezultatu stigao do plasmana u evropsku elitu. Ali prethodno kolo mora da je bilo razočaravajuće za belo-crvene, pošto su uzeli samo bod u Vitoriji protiv Alavesa primivši gol za 2:2 u 99. minutu.

I pored toga, trener Mičel može da bude zadovoljan. Njegov tim nije izgubio u četiri uzastopna duela u ligi. Međutim, katalonski tim se suočava sa problemima zbog velikog broja izostanaka i domaći duel sa Viljarealom će biti sigurno uzbudljiv. Borha Garsija, Kristijan Stuani, Rikard Artero i Žoel Roka ne mogu da igraju. Viljarealu, s druge strane, nedostaju Alberto Moreno, Alfonso Pedraza, Đerar Moreno, Huan Fojt, Denis Suarez i Jeremi Pino.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Viljareal je u prošlom kolu prošao znatno bolje od Đirone. Žuta podmornica se izborila sa Seviljom, u čiju mrežu je ubacila tri lopte, a poslednju u sedmom minutu nadoknade preko Aleksandera Serlota za 3:2.

U poslednje četiri utakmice Viljareal je pobedio tri puta i samo jednom izgubio. Ovo poboljšanje se odrazilo na tabeli, gde se Viljareal popeo na osmo mesto. I dalje se nada plasmanu u Evropu, čak iako mu već fali sedam bodova.

21.30: (1,22) Real Madrid (7,25) Alaves (15,0)

Od pola deset uveče na delu je i šampion Španije, pošto Real Madrid dočekuje Alaves na stadionu Santjago Bernabeu. Blankosi bi pred svojim pristalicama veoma rado voleli da ostvare devetu pobedu u nizu.

Real Madrid za sada može da uživa u ovoj sezoni. Već je postao prvak Španije i to sasvim zasluženo. Do sada je izgubio samo jednom u 35 odigranih utakmica i ostvario je 28 trijumfa u ligi. Već pre skoro dve sedmice bilo je jasno da ga niko neće smeniti sa mesta lidera. A nedugo posle toga, Real je obezbedio i mesto u finalu Lige šampiona, u kojem će se suočiti sa Borusijom iz Dortmunda i ponovo će biti favorit za najveći trofej.

Dakle, glavno pitanje pre nego što se Real Madrid suoči sa nemačkim rivalom u finalu 1. juna jeste koliko će trener Karlo Ančeloti da kombinuje sastav u ligaškim susretima sa ciljem da niko od njih ne bude povređen. Italijan je čak nedavno izjavio da ima jasan plan koliko će svaki njegov igrač dobiti minuta narednih dana da bi imao optimalnu formu pred finale Lige šampiona.

Činjenica je da Ančelotiju širina i kvalitet sastava to omogućavaju. Uostalom, u prošlom kolu Real Madrid je napravio nekoliko promena u sastavu, ali je ipak uspeo da glatko pobedi Granadu sa 4:0.

-------------------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------

PRIMERA - 36. KOLO

Utorak

19.30: (2,80) Osasuna (2,95) Majorka (2,80)

21.30: (1,22) Real Madrid (7,25) Alaves (15,0)

22.00: (1,80) Đirona (4,00) Viljareal (4,50)

Sreda

19.30: (1,65) Rajo Valjekano (3,60) Granada (6,00)

19.30: (2,00) Sevilja (3,50) Kadiz (4,10)

22.00: (2,65) Selta (3,35) Bilbao (2,85)

22.00: (4,90) Hetafe (3,60) Atletiko Madrid (1,85)

Četvrtak

19.30: (4,20) Las Palmas (3,50) Betis (1,90)

21.30: (6,75) Almerija (4,60) Barselona (1,45)

22.00: (1,63) Sosijedad (3,70) Valensija (7,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraĐironaViljarealReal MadridAlaves

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara