Stadion Juventusa (© Reuters)
Stadion Juventusa (© Reuters)

Ipak se igra Juve – Napoli: Promenjena tabela Serije A

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 18:11

Najrealniji termin za novi meč, 13. januara

Napoli je isterao svoje, igraće se derbi sa Juventusom.

Olimpijski komitet Italije, kao poslednja instanca, prihvatio je žalbu Napolitanaca da se meč trećeg kola Serije A odigra, a kako sad stvari stoje dve ekipe bi mogle da se sretnu već 13. januara.

Izabrane vesti

U pitanju je duel s početka prvenstva na koji gosti nisu želeli da dođu pod obrazloženjem da su imali veliki broj fudbalera zaraženih virusom korona i da bi, u startu, bili u neravnopravnom položaju. U pitanju su bili Pjotr Zjelinski i Eljif Elmas, zbog čega su lokalne vlasti Kampanje zabranile ekipi da putuje na sever Italije. Bar je tako uveravao predsednik kluba, Aurelio de Laurentis.

Tog 4. oktobra u Juventusu nisu marili za probleme gostiju. Uredno su se pojavili na terenu, sačekali da prođe 15 minuta i kako se niko nije pojavio na stadionu od suparničkog tima dobili su meč za zelenim stolom rezultatom 3:0. Pritom je Napoli, zbog nedolaska na meč, kažnjen oduzimanjem jednog boda. Udruženje klubova Serije A i FS Italije odbili su početne žalbe Napolitanaca da se utakmica odigra ponovo i delovalo je da je Stara dama pobednik cele zbrke.

Sve do danas kad je Olimpijski komitet Italije usvojio žalbu Napolija i naredio klubovima da odigraju novi meč. Samim tim, Juve je ostao bez tri već upisana boda, a sastavu Đenara Gatuza je dopisan jedan, prvobitno oduzet.

Tabela Serije A odmah je poprimila drugačiji izgled: pre večerašnjeg duela sa Fjorentinom, aktuelni prvak pao je na 24 poena, koliko ima i Napoli, posle ovakvog epiloga. Oba tima su poravnata sa Romom na deobi treće pozicije.



tagovi

NapoliJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara