(©Reuters)
(©Reuters)

Inter ispao iz Evrope, Lukaku sprečio gol Sančeza u 89. minutu; Real i Gladbah idu dalje (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 09.12.20. | 22:51

Na Meaci 0:0, u Madridu laganih 2:0 za Kraljeviće

Plašili su se Italijani "biskvita", kako vole da kažu za remi dva tima kojima taj rezultat paše i vodi ih dalje na uštrb druga dva kluba; plašili su se da će im Real i Borusija iz Menhengladbaha "zapržiti čorbu", a na kraju ispade da su baš oni odigrali za nemački tim! Španski prvak savladao je večeras veoma slabi Gladbah (2:0), dok su Inter i Šahtjor odigrali mršavih 0:0 i - ispali.

Dakle, iz grupe B u osminu finala idu Real i Menhengladbah, tim iz Donjcka će u Ligu Evrope i biće potencijalni rival srpskog prvaka Crvene zvezde, a Inter završava evropsku odiseju već u decembru. Nema sumnje, težak udarac za Antonija Kontea i Nerazure koji bi mogao da dovede do ozbiljnih potresa na Đuzepe Meaci.

Izabrane vesti

U samom finišu susreta u Milanu dogodio se i najzanimljiviji detalj ovog meča. Posle kornera loptu je glavom veoma dobro zahvatio Aleksis Sančez, ona je imala i snagu i preciznost, delovalo je da bi lako mogla da završi u mreži, međutim na putu do iste i plasmana u drugu fazu Lige šampiona isprečio se niko drugi do Romelu Lukakaku?!

Bila je to najbolja i poslednja šansa za Inter da dođe do toliko željene pobede.

A u Madridu u tim momentima sve je odavno bilo rešeno. Borusija iz Menhengladbaha pružila je jednu od najslabijih partija u sezoni i kao takva zaslužila da primi mnogo više od dva gola. Udario je nemački tim u zid. Ništa nisu mogli izabranici Marka Rozea, bilo je to jasno od starta, pa su se već posle prvih 45 minuta okrenuli dešavanjima u Milanu. Čekali "nulu", čekali i - dočekali je.

Verovatno ne postoji u svetu vrhunskog fudbala napadač koji je tako potcenjen kao Karim Benzema. Godinama unazad mediji mu predviđaju selidbu na klupu, neki čak i odlazak iz Madrida usled medijskih spekulacija da je Krajevićima potreban raskošniji napadač, međutim francuskog golgetera to ni najmanje ne dotiče. On i dalje radi svoj posao na vrhunski način i niže golove koje Real vuku otkako je Kristijano Ronaldo otišao.

Benzema je s dva komada večeras prebacio granicu od 50 pogodaka u grupnoj fazi, što je pošlo za rukom samo još Lionelu Mesiju i Kristijanu Ronaldu. Po ukupnom broju golova u elitnom takmičenju ovu dvojicu neće moći da stigne (Ronaldo 134, Mesi 118), ali izvesno je da će uskoro preteći Raula Gonzalesa (71) od koga ga sada dele samo dva gola, baš koliko i od Roberta Levandovskog.

Oba puta Benzema je pogađao glavom. Odbrana Borusije jednostavno nije mogla da se nosi sa "devetkom" Reala. Uvek im je izmicao, bivao za korak brži, za glavu viši. I pravo je čudo kako još koji put nije zatresao mrežu Jana Zomera.

U oba slučaja kada je pogađao Benzema je sjajnim kretanjem nadmudrio štopere nemačkog sastava. Drugi put su toliko daleko bili od njega da je to prosto neprihvatljivo za fudbal na ovom nivou. Sve čestitke Francuzu, ali zadnja linija Gladbaha večeras je zaista bila kriminalna...

Koliko je Real bio bolji i u kojoj meri je nadvisio Borusiju najbolje govori podatak da su domaći još tri puta pogađali okvir gola (dve stative i prečka), odnosno da je Zomer zabeležio najmanje dve vrhunske odbrane.

Realu je ovo 29 prolazak grupe iz isto toliko učešća, po čemu je jedinstven na Starom kontinentu. Za Borusiju Menhengladbah, nekadašnjeg finalistu Kupa šampiona, ovo je prva nokaut faza otkako je takmičenje promenilo naziv.

U Milanu značaj meča kao da je vezao noge igračima dva tima. Mada sigurno ima do trenera koji punih sat vremena nisu dozvoljavali da se smanji doza opreza. U takvoj situaciji nismo mogli da gledamo zanimljiv fudbal, napadački potencijal dva tima bio je u najmanju ruku prepolovljen. Sve vredno pažnje do tog famoznog 89. minuta bila je prečka Lautara Martineza u 6. minutu, odnosno pokušaj Romelua Lukaku u 53, kada je 19-godišnji Anatoli Trubin briljantno intervenisao.

Upravo je mlađani Trubin najzaslužniji što Šahtjor takmičenje nastavlja u Ligi Evrope na proleće...

Kritike na račun Antonija Kontea sigurno neće izostati. Kasno se Inter otvorio i krenuo po tri boda. Sančez je, recimo, šansu dobio tek u 75. minutu, Ivan Perišić nešto ranije, a Kristijan Eriksen pet minuta pre kraja. Iako je vidno bilo da domaćinu nedostaje kreacije u poslednjoj trećini terena.

Šahtjor se nije potpuno povukao. Imali su i Ukrajinci svoju računici, gol ih je vodio u drugu fazu Lige šampiona, međutim na kraju moraju da budu zadovoljni. Iz grupe smrti izašli su kao treći i nastavljaju takmičenje u Evropi.

GRUPA B

Real Madrid - Menhengladbah 2:0 (2:0)

/Benzema 9, 32/

Inter - Šahtjor 0:0



tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

Inter
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara