Poznati su svi nosioci i nenosioci osmine finala: Realu ubedljivo najlakše, Barsa i Atletiko za izbegavanje

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 22:55

Kompletiran spisak 16 najboljih u Ligi šampiona

Završena je grupna faza, poznato je svih 16 učesnika osmine finala Lige šampiona.

Očekivano, gro učesnika nokaut faze čine klubovi iz najjače četiri lige Evrope. U osmini finala su po četiri španska i nemačka, po tri engleska i italijanska kluba i po jedan iz Francuske i Portugalije. Još jedan dokaz da siromašni i nemoćni nemaju šta da traže u ovoj konkurenciji. Grupne faze ostaju konačan domet klubova iz Holandije, Rusije, Belgije, Turske, Ukrajine... Da se ne zanosimo sa klubovima sa ovih prostora. Grupna faza je najveći mogući domet.

Izabrane vesti

Dramom u grupi B je rešena jedna od najinteresantnijih grupa u istoriji takmičenja gde su sva četiri kluba uoči poslednjih 90 minuta mogla da prođu, ali i da ispadnu. Sada je zanimljivo videti ko su nosioci, a ko nenosioci na žrebu za osminu finala.

Pobednici grupa su stekli status nosilaca, drugoplasirani idu na nepovlašćene. Pravilo je da ne mogu jedni protiv drugih klubovi iz istih zemalja i koji su već bili u grupi.

To znači da Real Madrid ne može na Barselonu, Atletiko, Sevilju i Borusiju Menhengladbah. Potencijalni rivali Reala su Porto, Atalanta, Lajpcig i Lacio. Reklo bi se da su Kraljevići dobro prošli. Za razliku od nekih drugih nosilaca koji mogu na Barselonu, Atletiko ili Sevilju koji uz Lajpcig potencijalno najteži rivali iz drugog šešira.

Nosioci: Bajern, Real Madrid, Mančester Siti, Liverpul, Čelsi, Borusija Dortmund, Juventus, PSŽ

Nenosioci: Atletiko Madrid, Borusija Menhengladbah, Porto, Atalanta, Sevilja, Lacio, Barselona, Lajpcig


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara