©Starsport
©Starsport

IMT sve bliži Voždovcu, veštačka trava prednost u odnosu na Brdo

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 11:05

Gotovo izvesna selidba Traktorista u Zaplanjsku ulicu

Prvi put posle jedne i po decenije i ispadanja Bežanije u Prvu ligu u sezoni 2007/08 Novi Beograd će imati predstavnika na domaćoj elitnoj sceni zahvaljujući uspehu IMT-a. Ipak, publika u prestonici sa leve obale Save ostaće uskraćena za utakmice Mozzart Bet Superlige jer stadion kraj Hale sportova ne ispunjava definisane kriterijume usled čega je privremena selidba Traktorista neminovna.

Novajlija u eliti još proletos je u okviru obaveznih formalnosti kao domaći teren za predstojeću sezonu prijavio stadion Čukaričkog, ali je i tada bilo jasno da je prektično nemoguće da teren na Banovom brdu izdrži sinhrono obaveze dve ekipe. U potrazi za realnijim i izvodljivim rešenjem u prvi plan Novobeograđana stigao je stadion Voždovca s obzirom na to da je na terenu u Zaplanjskoj ulici veštačka podloga i da su uslovi u domu Zmajeva dovoljni da privremeno na istom terenu dve ekipe budu domaćini.

Izabrane vesti

Mozzart Sport došao je do saznanja da je realizacija ovog plana veoma blizu u prilog čemu govori i podatak da Traktoristi treninge uglavnom obavljaju na svom pomoćnom terenu upravo kako bi se prilagodili na veštačku travu i na idealan način dočekali izazove u Mozzart Bet Superligi, a da je samisao Novobeograđana da privremeni dom pronađu na Voždovcu potvrdio nam je i Nebojša Jandrić, strateg IMT-a.

“Informacija koju imam, mada je to više pitanje za ljude iz kluba koji se bave ovom temom, najbliži smo stadionu Voždovca. Da li je to konačno dogovoreno ili ne u ovom trenutku nemam definitivnu informaciju. Zamisao IMT-a je da igra ofanzivan fudbal i prelazak na stadion Voždovca omogućio bi nam da zadržimo tu ideju. Mislim da ćemo moći kvalitetno da svoju filozofiju sprovedemo u delo na takvom terenu. Upravo iz tog razloga od prvog dana i treniramo na veštačkoj travi kod nas, jer ako bude kako je planirano, a kažemo najbliže je, gledamo da igrače pripremimo što bolje za sve što nas čeka. U takvoj situaciji funkcionisaćemo kao Voždovac sve ove godine u Superligi, trenirajući sve vreme na veštačkoj travi i igrajući utakmice na domaćem terenu, a gostovanje će biti ta utakmica stresa ili prilagođavanja. Verovatno će biti problematično u nekom smislu, gledajući adaptaciju na drugačije uslove igre, ali nadam se da ćemo prolaziti kao Voždovac, i bolje", kazao je Jandrić za Mozzart Sport.



tagovi

IMT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara