Tadić i Đuričić (©MN Press)
Tadić i Đuričić (©MN Press)

Ima nade, Đuričiću treba jedan negativan test do petka

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 19:07

Situacija sa Tadićem trebalo bi da bude jasnija i ranije...

Spojivši Dušana Tadića i Filipa Đuričića kao ofanzivne veziste, Ljubiša Tumbaković napravio je najbolju odluku otkako je seo u selektorsku fotelju. Rezultat svega bila je jedna od najboljih partija našeg državnog tima u poslednjih nekoliko godina i pobeda protiv Norveške (2:1) koja je Orlovima omogućila plasman u finale baraža. Za desetak dana na Marakanu dolaze Škoti, biće to odlučujući 90 minuta za odlazak na EURO posle 20 godina, a Tadić i Đuričić pod znakom su pitanja za tu utakmicu.

Situacija sa Dušanom Tadićem nije najjasnija. Pojedini holandski mediji večeras su plasirali informaciju kako se zamenik kapitena našeg nacionalnog tima nalazi među igračima Ajaksa koji nisu otputovali na meč Lige šampiona u Dansku, ali ne navodi se precizno da li je u pitanju povreda ili test pozitivan na Kovid-19, dok je znak pitanja kraj imena Filia Đuričića stavio selektor Tumbaković, otkrivši na današnjoj konferenciji za medije da je vezista Sasuola u karantinu, pozitivan.

Izabrane vesti

A nije da se tako nešto nije moglo naslutiti. Čak je i sam Đuričić u razgovoru za MOZZARt Sport kazao kako se pribojava narednog testa, pošto se u nekoliko navrata vozio sa saigračem kome je konstatovana korona.

"Podeljeni smo u svlačionice, a Haraslin, momak koji je pozitivan, bio je sa mnom. Vozio me prošle nedelje kući. Od šest treninga, on me tri puta vozio. Zato sam u frci", raportirao je Đuričić pre samo nekoliko dana iz Italije.

I eto šta se ispostavilo...

Ali nije sve tako crno. Filip Đuričić nema simptome, rečeno je kako je u telu bila prisutna mala količina virusa, tako da postoje realne šanse da ipak krene put Beograda narednih dana.

E sad, šta je potrebno da bi mogao da se odazove pozivu Ljubiše Tumbakovića?

Situacija je prilično jednostavna. Po zakonu, Đuričić posle prvog pozitivnog testiranja u karantinu mora da provede deset dana. Izolacija mu ističe u petak, 6. oktobra, a u međuvremenu će odraditi još dva testa. Ukoliko jedan od ta dva bude negativan - Tumbaković će moći da konstatuje kako ima jedan problem manje. Prvo od ta dva testiranja srpski vezista imaće u sredu - što će reći da bi već tada mogle da budu otklonjene sve dileme - a drugo, ukoliko bude potrebe, u petak. To znači da bi Đuričić mogao da bude siguran za Škote najranije u sredu, a najkasnije u petak uveče.

Razrešenje situacije sa Dušanom Tadićem očekujmo i ranije...


tagovi

Filip ĐuričićDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara