Ivica Iliev (©Starsport)
Ivica Iliev (©Starsport)

Osnovni zadatak Ivice Ilieva: Neprihvatljivo je da Partizan ne stvara igrače

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 15:04

„Situacija u školi je lošija nego 2015. godine“, kaže novi sportski direktor

Najveća rana Partizana na današnji dan nisu rezultati prvog tima, ni to što se ne igra Evropa, nego – omladinska škola.

Nekadašnji ponos i dika crno-belih, sada je ruina iz koje ne može da se stvori igrač čak ni za ulogu „bonusa“ u Mozzart Bet Superligi. Te zato Partizan mora da kupuje igrače ispod 22 godine od Napretka, Čukaričkog, Jedinstva...

Izabrane vesti

Upravo tu je prstom prvo uperio Ivica Iliev, povratnik na funkciju sportskog direktora, na današnjem predstavljanju u Humnskoj.

Mislim da je situacija u kojoj smo sada lošija nego 2015. godine. Ne zbog prvog tima, ovo je malo dublja tema, stavljena je ispod tepiha, a ona je ključni razlog zašto je Partizan u ovoj situaciji. Razjedinjenost prvog tima, škole i Teleoptika. Nama je omladinska škola temelj. Meni je teško i neprihvatljivo da Partizan poslednjih godina ne izbacuje igrače i ne prodaje ih kao ranije“, podvukao je Iliev.

I konstatovao da je škola – nazadovala.

Tamo gde smo bili pre deset godina, ispred svih, sada smo počeli da kaskamo. To je dug i mukotrpan proces i to ne može da se reši za godinu, dve, tri. Nećemo kukati i tražiti alibije nego improvizovati. Imamo razne ideje kako ćemo to promeniti. Tu će doći do najvećih promena i želim da vežem jak čvor koji će biti teško razvezati“.

Posao na tom planu kreće već sutra.

Sutra ću imati sastanak sa predsednikom Teleoptika oko rešavanja situacije u omladinskoj školi. Ne mogu da pomognem u ovom momentu, osim savetima i energijom, prvom timu. Zato ću svu energiju usmeriti u sjedinjavanje svetog trojstva Partizana, da pokažem svima da je škola naš temelj. Odatle ću krenuti. To je na najnižim granam u ovim 25 godina“, podvukao je Iliev.



tagovi

Ivica IlievFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara