Igor Miladinović: Kvalitet ispred godina, mladost nije ni prednost ni mana

Vreme čitanja: 6min | sre. 29.05.24. | 12:35

Ofanzivni vezista Čukaričkog bonus igrač koji je ostavio najsnažniji utisak

Tek okončana sezona donela je na Banovo brdo kraj niza godina u kojima su Brđani uspešno overavali evropske vize, međutim i u trci koja je po plasmanu bila ispod očekivanog, Čukarički je nastavio tradiciju afirmacije mladih igrača. Među brojnim biserima koji su igrama na superligaškoj sceni privukli pažnju posebno se istakao Igor Miladinović, ofanzivni vezista rođen 2003. godine.

Mladi Kruševljanin je preko noći izrastao u jednog od najznačajnijih aduta Čukaričkog, a uloga u ekipi sa Banovog brda donela mu je epitet najboljeg mladog igrača Mozzart Bet Superlige u sezoni 2023/24. U anketi u kojoj su učestvovali treneri i kapiteni svih 16 superligaša Miladinović je dobio čak 19 glasova i tako ubedljivo odneo pobedu ispred ostalih bonusa među kojima je prvi pratilac bio Milan Aleksić sa tri glasa.

"Iznenađenje mi je tako veliki broj glasova, očekivao sam neizvesniju borbu. Zahvalan sam ljudima koji su glasali i čast mi je što su me izabrali. U Čukaričkom je dosta mladih igrača koji dobijaju šansu, a i u ligi se afirmisalo pregršt fudbalera koji još spadaju u bonuse, poput Miloša Lukovića koji je takmičenje završio na vrhu liste strelaca. Ne smatram da je mladost prednost ili mana fudbalera, kvalitet ispliva bez obzira na godine", rekao je Miladinović na početku razgovora za Mozzart Sport i dodao:

"Zadovoljan sam sezonom i kako sam sve odradio, od početka. Dobio sam šansu i odužio se igrama. Na prvoj utakmici, protiv Javora, želeo sam samo da postignem gol, da krenem kako treba, a pošto sam to uspeo, verovao sam da će sve teći svojim tokom. Zadovoljniji sam igrama u prvom delu sezone. Imao sam više želje, bio borbeniji, dok sam u nastavku malo posustao, ali mi je drago da sam postigao 11 golova uz pet asistencija. Na kraju, ostaje samo žal što nismo izborili novi plasman u Evropu".

Čukarički je sezonu završio na šestoj poziciji, uz četiri boda manje od Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine, a posebnu pažnju privlači podatak da su Brđani na svom terenu uspeli da savladaju i Zvezdu i Partizan.

"Više smo utakmica pobedili protiv klubova iz vrha, nego protiv nekih ekipa koje igraju plej-in. Protiv Partizana smo odigrali verovatno najbolju utakmicu u sezoni. Poveli 2:0, mislili da je već sve gotovo i - pali, što je protivnik znao da iskoristi. Imaju dobre pojedince, kaznili su nas, ali se nismo predali i došli smo do tri boda. U toj utakmici smo timski delovali najbolje. Ukoliko zaista želimo Evropu, moramo da beležimo trijumfe i nad klubovima iz donje polovine tabele. Čukarički uvek ima ambiciju da igra na međunarodnoj sceni, ali smo nažalost ove godine prekinuli kontinuitet koji smo uspostavili. Rivali su se dosta pojačali, svi ulažu i fudbal je sve bolji. Konkurencija je sve jača i nadam se da će se nastaviti ta ekspanzija".

Dragoceno iskustvo za mladu ekipu predstavljalo je prvo učešće u grupnoj fazi UEFA takmičenja, mada Brđani u Ligi konferencije, u konkurenciji sa Fjorentinom, Genkom i Ferencvarošem, nisu uspeli da osvoje ni bod.

"Teško je igrati u ritmu koji zahteva Evropa, posebno ako ste učesnik grupne faze. Trebalo nam je vreme da se prilagodimo, ali kako su nedelje i utakmice prolazile bili smo sve bolji. Žao mi je što nismo osvojili makar bod jer smo bili u dobrim situacijiama na pojedinim utakmicama, posebno u susretu sa Ferencvarošem protiv kojeg smo vodili do završnice utakmice i potom primili dva gola. Ipak, velika je lekcija iza nas".

Pri osvrtu na individualni učinak, Miladinović nema dilemu pri izboru najboljih izdanja.

"Posebno sam zadovoljan utakmicama protiv Vojvodine. Odigrao sam dve odlične partije. Ipak, postoje i susreti koje bih rado izbrisao iz sećanja poput gostovanja Radničkom iz Kragujevca, odigrao sam loše, došlo je do umora, a i bio sam psihički nestabilan, mada sam se brzo vratio".

©Starsport©Starsport

Posle sezone 2022/23. u kojoj je povremeno dobijao šansu i prolazio kroz period adaptacije na seniorski fudbal, Miladinoviću je prethodnog leta saopšteno da od njega u klubu imaju visoka očekivanja što se ispostavilo kao dovoljan motiv.

"Na pripremama u Sloveniji, prvo sam razgovarao sa direktorom Matijaševićem. Rekao mi je da veruje u mene i da ću imati još značajniju minutažu. Bilo je potrebno da se izborim kako bih igrao, a na tom putu sam imao podršku i pomoć svih saigrača. Drago mi je da smo na kraju postigli ovaj mali uspeh. Iako je priznanje individualno, do njega smo došli timski. Prošle godine sam dobijao povremeno šansu, privikavao se na seniorski fudbal, ali je ove bilo drugačije, ukazano mi je poverenje, igrao sam skoro sve utakmice. Imao sam ozbiljnu minutažu i igrama i kontinuitetom sam stekao iskustvo. Mnogo mi je lakše da igram, bez obzira što su se protivnici pojačali, osećam se iskusnijim, imam više samopouzdanja i drago mi je da pomažem ekipi".

Tokom prethodnih meseci Miladinović je igrama privukao pažnju inostranih klubova, pa se na Banovom brdu uveliko šuška da će upravo lucidni vezista biti sledeći kapitalac Čukaričkog.

"San svakog igrača je da ode u inostranstvo i da napravi što bolju karijeru. Za sada sam ovde, pa ćemo videti kada krene prelazni rok kako će se sve odvojati. Bilo je interesenata, ali čekamo prelazni rok, pa ćemo videti. Bitno je da budemo zadovoljni i klub i ja".

Odlazak Igora u inostranstvo sa nestrpljenjem iščekuje godinu dana mlađi brat Uroš kojem bi se tako otvorio značajniji prostor.

"Nadam se da je brat sledeći bonus koji će se istaći i afirmisati na Banovom brdu. Igra na mojoj poziciji, bori se, ali i navija da ostvarim transfer i da mu otvorim prostor", uz osmeh je otkrio Miladinović.

OD KNEZA LAZARA DO BANOVOG BRDA

Igor i Uroš Miladinović su na Banovo brdo stigli iz kruševačkog kluba Knez Lazar još u pionirskim danima, a potom su kompletnu školu prošli u dresu Brđana.

"Ostao sam u odličnim odnosima sa svima iz kluba u kojem sam ponikao. Bili su tu za mene i zahvalan sam zbog toga, te se nadam da ću moći da im na neki način uzvratim u budućnosti. Dolazio sam u najmlađim danima često na prijateljske utakmice, a od 13. godine sam počeo da idem i na pripreme sa Čukaričkim. Lako sam se opredelio da dođem na Banovo brdo, jer sam se dobro uklopio tokom tih dolazaka iz Kruševca, pa sam po završetku osmog razreda prešao u Beograd. Đorđe Đulika Aćimović me je prvi video, došao sam na probu i potom se izborio. Nahvalio me je, privukao sam pažnju jer sam bio niži, svidela mu se kontrola lopte i način na koji igram. Istakao je da bi voleo da me ima u timu".

GENERACIJA DOBRIH IGRAČA KOJA NIJE FUNKCIONISALA

Individualno, Igor Miladinović teško da je mogao da zamisli bolju sezonu, ali kada je u pitanju kolektivni učinak, ispod očekivanih nisu samo rezultati u klupskim redovima. Mlada reprezentacija je nizom razočaravajućih rezultata ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo, te je selekcija igrača rođenih 2002. i 2003. godine neuspehom završila reprezentativni put kroz mlađe kategorije.

"Očekivao sam da ćemo ostvariti više, ali nismo uspeli. Ostali smo bez teoretskih šansi da prođemo dalje. Pregršt je dobrih igrača, ali nažalost nešto nije funkcionisalo. Nije se poklopilo da odigramo kako smo želeli i da prođemo dalje", kazao je ofanzivni vezista pri osvrtu na učinak Orlića.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaČukaričkiIgor Miladinović

Ostale vesti


Najviše komentara