Ibra se zaigrao i napravio sebi pakao od života, zamrzelo ga pola Švedske (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.11.19. | 10:10

Navijači Malmea mu ne praštaju izdaju

Odluka Zlatana Ibrahimovića da kupi Hamarbi nije našla na lep prijem u Švedskoj. Prvo je njegova statua ispred stadiona u Malmeu zapaljena i išarana uz rasističke poruke, a kasno sinoć i njegova imovina u Stokholmu je stradala. 

Bomba je odjeknula u sredu ujutru nakon što je Zalatan preuzeo 50 odsto akcija kompanije AEG, samim tim i 25 odsto vlasništva nad Hamarbijem. Veteran je s ponosom objavio na socijalnim mrežama dres ovog kluba uz napomenu da za Hamarbi "ne postoje nikakve granice i da će postati najbolji klub u Sakandinaviji".

Izabrane vesti

Ljubitelji Zelenih su naravno oduševljeni, ali se na jugu Švedske u Malmeu stvar otrgla kontroli. Iako Zlatan nikada nije krio ljubav prema Malmeu, ovaj potez sa Hamarbijem je prosto ubio tu ljubav.

Već u sredu uveče maskirani huligani su pokušali da mu zapale statuu koja se nalazi ispred stadiona Malmea, a ista je išarana belom bojom uz rasističke poruke ("Cigan") napisane na betonu ispred. Zanimljivo, statua je otkrivena pre jedva mesec dana...

I to nije bio kraj, miris Ibrine izdaje oseća se širom zemlje, a tokom noći bes je iskaljen i u Stokholmu na Zlatanovoj kući. Policija je objavila da su vrata fudbalerovog doma išarana porukom "Judo", kao i da je pričinjena poprilična materijalna šteta, potvrdili su policijski inspektori.

Da su mnoga srca slomljena svedoči i izjava Pontusa Jansona, kapitena Brentforda i švedskog reprezentativca koji se afirmisao u Zlatanovom bišem klubu.
"Za mene, Zlatan je bio uzor još iz klinačkih dana. Sada je izgubio veliku dozu respekta koju su ljudi gajili ka njemu. Mogu da razumem da se radi o poslu, ali onda nije smeo da priča ostale stvari o Hamarbiju. Ne treba vam diploma fakulteta da razumete bes navijača Malmea", objasnio je Janson.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara