Pioli i Ibrahimović (Foto: AFP)
Pioli i Ibrahimović (Foto: AFP)

Ibra ne krije ambicije: Moramo da verujemo u "skudeto"; Pioli spušta loptu: Da se prvo vratimo u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.12.20. | 06:27

"Želimo napredak u odnosu na prethodnu sezonu i da vratimo Milan tamo gde zaslužuje da bude", ističe italijanski stručnjak

O Milanu se iz nedelje u nedelju priča sve češće i glasnije, i to u pozitivnom kontekstu, što poslednjih godina gotovo da nije bio slučaj. Sada je to pak s pravom, jer Milan, otkako smo se nakratko sa fudbalom oprostili zbog pandemije korona virusa i potom mu se vratili, jedini u prvenstvu nema poraz u Top 5 liga Evrope. U istom tonu Rosoneri su nastavili i ove sezone, lideri su u prvenstvu i nema sumnje da će u februaru biti apsolutni favoriti protiv Crvene zvezde u šesnaestini finala Lige Evrope. A za uspehe u kalendarskoj godini na izmaku tim iz Milana polako ubira nagrade. Doduše, zasad "samo" individualne, dodeljene od strane Gazete delo Sport.

Naime, novinari milanskog lista su na tradicionalnoj dodeli nagrada staroj više od četiri decenije za trenera godine izglasali šefa stručnog štaba Rosonera Stefana Piolija, dok je napadač milanskog tima Zlatan Ibrahimović dobio priznanje "Legende godine".

Izabrane vesti

Rekli bismo potpuno zasluženo u oba slučaja. Milanov uzlet poklopio se baš sa povratkom Šveđanina na San Siro u januaru. Od tog trenutka milanski gigant je u svim takmičenjima pretrpeo tek tri poraza – za gotovo godinu dana! A sam Šveđanin i te kako je imao svoj doprinos u svemu tome. Trenutno je prvi strelac lige sa deset pogodaka i verovatno bi ih imao i više da pet mečeva nije propustio, što zbog suspenzije, što zbog povrede. I sve sa svojih 39. godina!

"Kako bih ostao fit treniram mnogo. Moja filozofija je: 'Kada radiš vredno, sve ti se vrati'. Posle 30. godine morate da radite čak i više kako biste se osećali dobro. Povratak u Milan bio je izazov, jer tim nije bio u vrhu. A pre mene mnogi igrači su se vraćali u Milan i nisu uspeli da pruže iste igre u prvom i drugom mandatu. Bio je to veliki izazov za mene. Rekao sam sebi: ’Biću Zlatan Ibrahimović i promeniću stvari’", rekao je Ibrahimović u video-razgovoru na svečanoj ceremoniji Gazete delo sport.

Iskusni Šveđanin nije se ni trudio da izbegne pitanja o "skudetu". Kao i uvek, iskreno, bez uvijanja, Ibrahimović je priznao da veruje.

"Da li će ovo biti godina 'skudeta'? Tim mora da ima hrabrost da sanja o osvajanju, ne smemo da se plašimo. Uspeo sam da prenesem harizmu na saigrače, moramo da verujemo u sebe, čak i u starijem dobu, i da nikad ne odustajemo."

Za razliku od svog igrača, Pioli, kao svaki drugi trener, ne dozvoljava svojim igračima da polete.

"Zlatan je u pravu što tako razmišlja, verovatno i ostali igrači, ali realnost je da nismo bili u Ligi šampiona godinama. Želimo napredak u odnosu na prethodnu sezonu i da vratimo Milan tamo gde zaslužuje da bude", istakao je italijanski stručnjak.

Jedan od presudnih značaja za Milanov preporod u prethodnih godinu dana imao je i januarski prelazni rok koji se, iako je po mišljenju mnogih delovao mršavo u tom trenutku, ispostavio kao pun pogodak, na šta se Pioli posebno osvrnuo.

"Verujem da je naša serija počela u januaru dolaskom Ibrahimovića, Kjera i Salemakersa. Promenili smo način na koji igramo i kako stojimo na terenu. Rezultati su podigli naše samopouzdanje. Pobedili smo Juventus i ostale važne protivnike posle izolacije", zaključio je italijanski stručnjak.


tagovi

Stefano PioliZlatan IbrahimovićMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara