©Reuters
©Reuters

Iako je još bio jedan od najboljih na svetu, Pepe rekao zbogom fudbalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.24. | 17:11

Portugalski fudbaler zvanično u penziji

Legendarni portugalski štoper Pepe zvanično je otišao u penziju. Odluka je očigledno bile lične prirode, jer fizičkih i sportskih razloga za to nije bilo. Na nedavnom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj pokazao je da je još uvek jedan od najboljih štopera na planeti, fantastični fudbaler je prkosio godinama i pokazao da one više ne znače ništa u vrhunskom sportu. Ipak, ta odluka je morala kad-tad da bude doneta.

Pepe je karijeru okončao u 42. godini. Prvobitno se u suzama oprostio od reprezentativnog dresa, nakon razočaravajuće eliminacije od Francuske u četvrtfinalu, a danas je stavio tačku i na klupski fudbal. Poslednjih pet godina je odigrao u Portu, sve vreme je bio na maksimumu, tako da će ostati upamćen kao neko ko je od početka do kraja karijere igrao u punom gasu i na najvišem mogućem nivou. Bio je lider u Maritimu, pa potom i u Portu, nakon što se popeo na krov Evrope. Dres Real Madrida je nosio deset sezona i osvojio tri Primere i tri Lige šampiona. Pre povratka na Dragao dve sezone je nosio dres Bešiktaša.

Izabrane vesti

Pepe je na nedavnom Evropskom prvenstvu oduševljavao načinom na koji je zaustavljao svoje čuvare i sa kojom je lakoćom rešavao komplikovane situacije pred golom svoje reprezentacije. Sa svojom odlukom da se oprosti od fudbala ostavio je državni tim u velikim problemima, s obzirom da deluje da Portugalci u ovom trenutku nemaju igrača takvog profila. Ruben Dijas je igrač top klase, ali sada mora da pokaže da je u stanju da bude veliki lider. Takođe, neophodno je da mu se pronađe igrač sa kojim će moći funkcioniše na makar pribižan način kao sa Pepeom.

Iskusni štoper se od karijere oprostio video prilogom dužinom od pola sata, u kojem je posebno govorio o emocijama koje je doživeo nakon eliminacije u Nemačkoj, jer nije uspeo još jednom da obraduje svoju naciju. Danas ju je posebno rastužio, iako se ovakav potez mogao očekivati.



tagovi

Pepe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara