I posle Lazetića - Lazetić: Napadač Milana sa dva gola doneo pobedu TSC-u protiv Tekstilca

Vreme čitanja: 4min | pet. 28.06.24. | 20:07

Topolčani stigli do trijumfa nakon preokreta i ubedljivog drugog poluvremena prijateljskog odmeravanja protiv ekipe iz Odžaka – 3:2

Mnogo uzbuđenja viđeno je na Akademiji fudbala u Bačkoj Topoli, u duelu trećeplasirane ekipe iz prošle sezone i novog člana Mozzart Bet Superlige. Dva različita poluvremena su viđena na domaćem terenu TSC-a, u jednom je gost bio konkretniji, dok su u nastavku Topolčani dodali gas i uspeli da stignu do preokreta, nakon zaostatka od dva gola. Novi šef struke Plavih lavova, Dean Klafurić, posmatrao je sa tribina duel svog tima protiv rivala iz Odžaka, dok je sa klupe ekipu predvodio Boris Žmukić. Pobedu timu koje će i ove jeseni igrati Evropu, doneo je napadač na pozajmici iz Milana, Marko Lazetić, koji je postigao dva gola u nastavku – 3:2.

Pokazao je TSC sve svoje sposobnosti u svojoj prvoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu. Odbrana je meč započela sa čak trojicom novajlija, i pokazala da će joj biti potrebno vremena da se uigra. Ekipa je pokazala da ume i da se vrati iz mrtvih, te su Topolčani posle dva gola minusa i situacije u kojoj je Tekstilac mogao i do više od prikazanog mogli da dođu i do pobede. Novi član elite i debitant u istoj, prikazao je sasvim solidnu partiju ali i shvatio da će u Mozzart Bet Superligi morati svoje šanse da koristi na vreme, u suprotnom mu sledi ono što je doživeo i danas. Ruku na srce, obe ekipe su na poluvremenu zamenile kompletan sastav, pa sve danas viđeno spada u kategoriju "proba".

Izabrane vesti

Tekstilac je stigao do prednosti prelepim golom Ivana Davidovića. Dočekao je desni bek tima iz Odžaka odbijenu loptu i sa distance opalio po njoj iz prve postigavši pogodak kakav se retko viđa i na utakmicama elitnog ranga. Konkretniji su bili u tim momentima gosti, naredni pokušaj je bio takođe sa distance, ovoga puta u režiji Nikole Kodžića. Umalo da Ivan Davidović bude ponovo koban po odbranu Topolčana, povukao je kontru Stefan Šavija, lopta je stigla na kontra stranu odakle je u desni bek Tekstilca šutirao i pogodio stativu. Gotovo nijednu izglednu priliku nije stvorio TSC u prvih 45 minuta, šta više, gosti su posle neopreznosti odbrane mogli i da dupliraju prednost, par minuta pred pauzu.

Zamenio je stručni štab domaćih kompletan sastav na poluvremenu, i promene su bile vidljive odmah. Krenuli su Topolčani u totalnu ofanzivu i već posle par minuta šansu za izjednačenje je imao živahni Ifet Đakovac. Međutim, dominaciju tima iz Bačke Topole presekao je Miloš Zekić, kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu posle prodora Stefana Stojanovića po desnoj strani. Odmah je zapretio TSC, Ifet Đakovac je ponovo bio akter napada ali udarac Mihajla Milosavića nije bio dovoljno jak da se savlada Miljan Drinčić, usledio je ubzo još jedan, neprecizan.

Tekstilac je bio izuzetno opasan po gol Nikole Simića, bez obzira što je TSC više imao loptu u nogama. Ponovo su gosti ukrali loptu Topolčanima, jedan na jedan je izašao Princ Okačukvu i šutirao pravo u čuvara mreže domaćih. Sa druge strane je viđen odmah topovski udarac Miloša Vulića, koji je nekako uspeo da ukroti Miljan Drinčić. Do prvenca, barem u nezvaničnim utakmicama, stigao je Marko Lazetić. Značiće za samopouzdanje sigurno pogodak mladom napadaču, koji je u Bačku Topolu stigao na pozajmicu iz Milana. Skoro je Marko Lazetić doneo i izjednačenje, uputio je udarac iz okreta, ali je na visini zadatka bio Miljan Drinčić.

Poravnali su Topolčani rezultat nakon prekida, Miloš Vulić je pogodio stativu iz slobodnog udarca, a na odbitak je natrčao Ivan Milosavljević i glavom je prosledio u nebranjenu mrežu. Pobedu domaćima, iako sa igračem manje, doneo je drugim pogotkom na meču Marko Lazetić. Nova devetka Topolčana blistala je na nezvaničnom debiju za tim, te je „naslednik“ nekadašnjeg šefa struke doneo doprinos tome da se prezime Lazetić ponovo spominje u Bačkoj Topoli.

PRIPREMNA UTAKMICA

TSC – TEKSTILAC ODŽACI 3:2 (0:1)

/Lazetić 72, 88, Milosavljević 77 - Davidović 15, Zekić 55/

TSC akademija fudbala, Bačka Topola

Sudija: Novak Simović

Crveni karton: Vlalukin (TSC)

TSC: V. Ilić, St. Jovanović, Capan, Banjak, N. Petrović, Radin, Pejić, A. Petrović, Šoš, Stanić, Pantović. Igrali su još: Simić, Popović, Krstić, Stevanović, Đorđević, Vlalukin, Vulić, Đakovac, Milosavić, Gordić, Milosavljević, Lazetić.

TEKSTILAC ODŽACI: Brać, Marjanović, Sredojević, Luković, M. Ilić, Dašić, Jočić, Đurić, Davidović, Šavija, Kodžić. Igrali su još: Drinčić, Zekić, Vasić, Stojanović, Princ, Dimković, Kliford, Ahčin, Stanković, Tripković, Stevanović.


tagovi

TSC Bačka TopolaMarko LazetićTekstilac Odžaci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara