Viktor Đekereš (Reuters)
Viktor Đekereš (Reuters)

I Milan hoće Đekereša! Nema para, ali ima Zlatana Ibrahimovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.03.24. | 02:09

Špic sigurno stiže na San Siro narednog leta, samo je pitanje koji sa poduže liste želja Rosonera

Zov Premijer lige je glasan i biće još bučniji kada počne letnji prelazni rok. Već sada ga čuje Viktor Đekereš koji bilsta u dresu lisabonskog Sportinga. Arsenal žudi za takvim fudbalerom, Čelsiju bi "legao" kao kec na deset, realno je da se u trku uključi nekolicina evropskih velikana. Milan nema 100.000.000 evra da aktivira otkupnu klauzulu švedskog golgetera i učini ga ubedljivo najskupljom prodajom u istoriji lisabonskog Sportinga. Ali ima keca u rukavu, džokera, iks-faktor. Nazovite kako hoćete. Milan ima Zlatana Ibrahimovića koji bi mogao da kompenzuje finansijske nedostatke Rosonera.

Već mesecima je poznato da će apsolutni prioritet velikana sa San Sira biti dovođenje devetke u letnjem prelaznom roku. Olivije Žiru se gotovo sigurno seli u MLS, sudbina Luke Jovića u Gradu mode još je neizvesna, ali bez obzira na rasplet tih slučajeva, golgeter će stići na najveći italijanski stadion. Koji? Još nije poznato. Ali jasno je da je na Milanovoj listi uz Džošuu Zirkzea, Benjamina Šeška, pa i Fajenordovog Santija Himeneza i Lilovog Džonatana Dejvida i Viktor Đekereš.

Izabrane vesti

Nema ubojitijeg strelca, ne u Portugaliji, već na čitavim Pirinejima. Sa 36 golova na 39 utakmica, a i 14 asistencija pride, fudbalska Evropa odavno priča o jednoj od bombi predstojeće letnje pijace. Ako biste pitali kladionice, Rosoneri ne bi bili ni u širem krugu favorita za njegov potpis, ali Gazzetta dello Sport, najuticajniji medij na Apeninima, pronašao je formulu kojom bi Milan mogao da pobedi konkureciju punijih džepova.

Neretko je tokom karijere švedski 25-godišnjak u raznim intervjuima izgovarao ime Zlatana Ibrahimovića. A znamo ko je Zlatan i kakvu ulogu u Milanu ima poslednjih meseci. Desna ruka gazde Gerija Kardinalea je Đekerešov idol, bio je momak rođen u Stokholmu na terenu i tokom Ibrine oproštajne utakmice protiv Belgijanaca. A kada bi Ibra seo za sto sa bivšim fudbalerom Koventrija i lično mu dao na značaju i objasnio kako ga vidi kao lidera Milanove navale, teško da bi Đekereš ostao ravnodušan. Naravno, sve ovo je na dugom štapu, po određenim znakom pitanja i sa premisom šta bi bilo, kada bi bilo. Ali uz postojeću kičmu tima koju čine Rafael Leao, Teo Ernandez i golman Majk Menjon, prvoklasni špic bi Milana učinio punopravnim kandidatom za Skudeto naredne sezone.

Đekereš i Ibrahimović na meču Švedska - Belgija (AFP)Đekereš i Ibrahimović na meču Švedska - Belgija (AFP)

Upravo je Leao nakon prijateljskog duela Portugalije i Švedske razmenio dres sa Đekerešom koji nije u Milanovoj beležnici od juče. Pratili su ga Rosoneri i tokom sezona u Koventriju, videli njegova 43 gola i 15 asistencija na 116 utakmica, ali nikada nisu poslali ponudu klubu iz Čempionšipa. Da mogu da vrate vreme...

Milan svakako nema 100.000.000 evra, verovatno ne više od 50.000.000 za špica i prirodno je da se čovek zapita, zašto bi Sporting pustio Šveđanina kada je ovaj zaštićen izlaznom klauzulom. Jednostavno, ako Ibrahimović bude ubedljiv i pričom natera Đekereša da poželi dres Milana, i ljudima u Lisabonu biće jasno da će afiniteti i volja samog fudbalera u određenoj meri diktirati, odnosno umanjiti cenu.

Poslednjih dana, italijanski Calcimercato plasirao je informaciju da će Žorž Mendeš ponuditi Rosonerima Gosala Ramoša, momka koji se od dolaska u Pari Sen Žermen vrednog 65.000.000 evra i nije baš naigrao fudbala. I to je zagolicalo maštu crveno-crnog dela Milana, ali se po mislima prosečnog tifoza velikana sa San Sira vrte slike potencijalno ubitačne saradnje Leaa i Đekereša.


tagovi

ac milanMilanViktor ĐekerešSporting LisabonZlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara